Попельнастівська сільрада закликала УПЦ МП порвати з рпц і приєднатися до ПЦУ

Депутати Попельнастівської сільської ради Олександрійського району одноголосно підтримали звернення до керівників і релігійних громад Української православної церкви (Московського Патріархату) про об’єднання в єдину Помісну Православну Церкву України.

Його текст оприлюднено на сторінці сільради у ФБ, повідомляє Перша електронна газета.

Наводимо його повністю:

Впродовж всієї історії України християнство відігравало одну з основних рушійних сил української нації у становленні, розбудові та захисту держави України. Саме будучи християнською країною, українці стійко та мужньо відстоювали ідеали доброчесності, милосердя, любові та витримки. На сьогодні вже йде 8 рік російсько-української війни та з лютого 2022 року маємо активну фазу військового протистояння, зі всіма жахливими наслідками воєнних дій. І як ніколи стає актуальним цілісність та згуртованість нашого суспільства для протистояння ворогові у питаннях воєнних, гуманітарних і релігійних.

За час масштабної війни російськими військами було завдано ударів і пошкоджено або знищено понад 20 православних храмів в Україні. Однак російська Православна Церква фактично надає «освячення» військових та військової техніки російських військ, які вбивають наших воїнів та мирне населення. Глава російської ПЦ патріарх Кирил фактично благословив геноцид українського народу – війну російської федерації проти України, і Українська Православна Церква Московського патріархату продовжує залишатися у єднанні із цією церквою. На сьогоднішній день вже 570 релігійних громад та монастирів зробили заяви про перехід та перейшли з УПЦ (МП) до ПЦУ, тож церкви нашої громади в цьому списку мають бути не останніми. Воєнні події змушують задуматись над тим, що надалі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха.

Ряд єпархій Української православної церкви Московського патріархату по областях нашої держави у тому числі і єпархіальна рада Олександрійська та Кіровоградська УПЦ (МП) засудила агресію Росії проти України та постановила припинити поминання патріарха Кирила.

Однак, це є лише обманом для себе і людей, так як Митрополит Онуфрій продовжує поминати патріарха Кирила і допоки він це буде робити, всі поминаючі Онуфрія є автоматично у канонічному підпорядкуванні у Кирила. І це ази канонічного права.

Митрополит Онуфрій у своїх зверненнях лише заявив про « каїнів гріх » росії, але далі не пішов і продовжує залишатися у єднанні із російською Православною Церквою. Яка, як ми бачимо, на чолі з Кирилом благословляє війну росії проти України, підтримує Путіна та дарує Серпневу ікону Божої Матері росгвардії для успішних дій росії щодо спеціальної операції в Україні, де знищуються міста, храми та святині, вмирають люди.

Не підлягає поясненню, а тим більше виправданню те, що центр і осередок Української Православної Церкви (Московського Патріархату) знаходиться у Москві і є складовою частиною, за статутом самої РПЦ, загальної структури російської Православної Церкви. Російська ПЦ жодного разу не засудила агресію росії проти України, не звинуватила президента російської Федерації Путіна в розв’язанні війни, не підтримала Україну в визвольних змаганнях.

Російська ПЦ знову, як і колись за російських імператорів, служить інтересам державних структур більше, ніж правді Божій.

Всі, хто ще є прихильниками Московського патріархату, давайте у цей Великий час поглянемо правді у вічі та запитаємо себе, скільки вам потрібно ще крові та скалічених долей сімей, які вам потрібні ще докази того, що росія дійсно агресор від якого гинуть мирні, безвинні люди? Як ми можемо у всього світу просити застосувати максимальні санкції проти росії, якщо ми у власній країні не можемо застосувати санкції проти Московської церкви, яка благословляє війну. І через 77 днів жорстокої війни говорити або вважати, що це питання не на часі, є нашою бездіяльністю та пасивною споглядальною позицією, через яку ми отримуємо ще більше втрат. Саме в час, коли весь наш народ вкотре здобуває незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, – станьмо, у Христі браття та сестри, і ми разом, пліч -о- пліч, в боротьбі за незалежність і єдність нашої держави та нашої Християнської віри.

У зв’язку із цим закликаємо вірян та священнослужителів Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відкинути всі непорозуміння, об’єднати наші сили та прийняти відповідальне та історичне рішення про остаточний відхід від російської Православної Церкви задля якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву України.

Читайте також:

Кропивницька міськрада закликала УПЦ МП розірвати зв’язки з російською церквою

У Перегонівці попередили московських священників про закриття храмів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар