У Кропивницькому переселенців попросять виїхати з готелю “Турист”

Суспільне Кропивницький

До 10 травня з готелю “Турист” у Кропивницькому мають виселитися переселенці, які жили там безкоштовно.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Нині в готелі проживає 21 переселенець.

 “Утримувати їх далі  не можемо. Коли людей заселяли, в обласному штабі обіцяли укласти угоду з готелем про оплату проживання. Нині відмовляються”,- повідомила керівниця готелю Ірина Шевченко.

Вікторія Лозовська безкоштовно живе в готелі з 26 березня. У Кропивницький приїхала з села Чорнобаївка Херсонської області.

“Ми тут разом з чоловіком Дмитром та котом Бонею. Вдома місяць просиділи під обстрілами. Дуже важко, навіть емоційно налаштуватись на якесь життя далі. Ми не розуміємо, чи повернемось додому. У нас там було все, а тут ми ніхто. Мрію, щоб швидше настав мир, щоб всі вціліли, не тільки родина, друзі, близькі, наші воїни. Щоб все стало на свої місця.  Нам роздали сповіщення, що не можуть нас тут  тримати. Підшукуємо квартиру, нам запропонували вісім варіантів оренди квартири, які коштують по 12-15 тисяч “,- каже Вікторія.

У Чорнобаївці жінка працювала бухгалтером. У Кропивницькому шукає роботу.

У готелі також проживають шестеро переселенців з Миколаївської області. Всі вони мають інвалідність.

 “Ми інваліди першої групи, потребуємо тричі на тиждень діалізної допомоги, без неї не виживемо. На діалізі у Кропивницькому нас прийняли дуже добре, дали нам ліків, яких ми потребуємо, але нам немає, де жити. Попередили, що з 10 травня готель немає можливості нас тут утримувати. З вчорашнього дня відмовили і у харчуванні, бо людям не проплачують цю послугу”,- розповіла переселенка Світлана Бондаренко.

З початку вторгнення Росії у готелі проживала різна кількість переселенців – розповіла його керівниця Ірина Шевченко.

 “Було від 30 до 40 людей, нині 21, усі проживають безкоштовно. Вони не сплачують за комунальні послуги, мають у номері гарячу воду, електрику, телевізор, холодильник, всі необхідні умови. У нас було триразове харчування, на даний момент лишили тільки обід”.

Зі слів керівниці, проживання однієї людини в готелі обходиться в 400 гривень на день.

 “Спочатку була усна домовленість зі штабом облдержадміністрації, який направляв до нас людей, що нам оплачуватимуть за їх проживання. Люди залишалися, деякі їхали. Минуло місяці, утримання переселенців обійшлося нам у 606 тисяч гривень. Під час останньої розмови зі штабом нам сказали, що ми не комунальне підприємство, тому нам ніхто нічого відшкодовувати не збирається”.

 За словами радниці голови обласної адміністрації Валентини Кулачко, переселенці з готелю переїдуть у дитсадки.

Керівниця готелю пояснила, від допомоги переселенцям не відмовляються, але щомісяця мають за електроенергію та водопостачання платити 350 тисяч гривень.

Нагадаємо, куди звертатися переселенцям для поселення на Кіровоградщині (КОНТАКТИ)

Читайте також: на Кіровоградщині перевірили пункти перебування переселенців і виявили порушення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар