У Кропивницькому відкрили ще один гуманітарний центр

Кропивницька міська рада

Вчора, 29 квітня, у Кропивницькому запрацював ще один гуманітарний центр для переселенців.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

У нове приміщення – корпус Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського по вулиці Юрія Коваленка перебралися волонтери БФ “Планета”.

Допомагають їм організації-партнери ГО “Територія успіху”, яка вже ефективно організує діяльність гуманітарного центру у приміщенні НВО №34, — БФ “Планета” та ГО “Центр розвитку громади “Джерело”.

 “Щодня в Кропивницький заїжджає близько тисячі вимушених переселенців. У Гуманітарному центрі щотижня реєстрація внутрішньо переміщених осіб збільшується на кілька сотень. Одна волонтерська команда не в змозі пропусти таку кількість людей. Тому вирішили відкрити у Кропивницькому ще дві локації видачі гуманітарної допомоги переселенцям. Це збільшить пропускну здатність гуманітарного центру, покращить якість обслуговування людей і полегшить роботу волонтерів, які, до речі, працюють абсолютно безплатно”, – розповіла голова ГО «Територія успіху» Інга Дуднік.

Наразі діє система обліку усіх, хто звернувся за допомогою. Вона працює за принципом: “1 людина — 1 пакунок — 1 місяць”. Після реєстрації волонтери телефонують заявникам і призначають час, коли вони можуть отримати допомогу.

З понеділка, 2 травня, система буде працювати в удосконаленому режимі – в електронній формі можна буде обрати центр для отримання допомоги та зручний час.

Щодня у волонтерських центрах планують видавати близько трьох сотень продуктових наборів.

 “Сьогодні для ГО “Територія успіху” ми передали гуманітарну допомогу, яка надійшла у Кропивницький через обласний штаб. Це близько 1,5 тисячі продуктових наборів, до яких входять: цукор, макарони, крупа, борошно, олія, консерва, тушонка. Зараз здійснюється їх перевезення до гуманітарного центру організації. І вже найближчим часом їх зможуть отримати переселенці”,- повідомив заступник міського голови Михайло Бєжан.

Нагадаємо, Кропивницький гуманітарний центр працюватиме за новою адресою

Читайте також: “Найбільша розкіш сьогодні – це мати можливість допомогти людям, які потрапили в біду”. Як працює гуманітарний центр у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар