Як видаляють стрижневий мозоль?

У результаті постійного механічного впливу (тертя або тиску) на ділянку шкіри може з’явитися суха мозоль. Мозоль – це пошкодження верхнього шару епідермісу, що виявляється огрубілим горбком на шкірі. Без лікування мозоль може пустити корінь (стрижень), який заглиблюється у шкіру.

Що таке стрижневий мозоль?

Стрижнева мозоль є опуклим конусоподібним наростом з огрубілого епідермісу і має твердий корінь. Коренева мозоль з’являється на стопах між пальцями ніг або рук і викликає колючий біль при натисканні на неї.

Причини появи стрижневого мозоля

При постійному терті на існуючу суху мозоль у ній з’являється корінь. Причини появи стрижневої мозолі:

  • носіння тісного незручного взуття;
  • травми шкірного покриву (порізи, проколи, скалки);
  • підвищені навантаження на стопи (зайва вага, професійний спорт);
  • грибок стоп (викликає підвищену сухість ніг та натирання).

Стрижневий мозоль на руках може викликати взаємодію з професійними інструментами (наприклад, у будівельників, теслярів, автомеханіків). Стрижнева мозоль на вигляд схожа з підошовною бородавкою, тому лікувати або видаляти її в домашніх умовах категорично не можна через ризик кровотечі та інфікування.

Як позбутися стрижневої мозолі?

При підозрі на себе мозолі зі стрижнем необхідна консультація хірурга у Кропивницькому. Хірург збере анамнез, проведе огляд та призначить лікування. Стрижневий мозоль слід повністю видаляти, оскільки його корінь проростає глибоко в шари епідермісу аж до кістки, викликаючи ускладнення (запалення та нагноєння м’яких тканин, остеомієліт, деформацію пальців або стоп). Крім того, стрижень необхідно витягувати повністю, інакше мозоль може виникнути знову.

Видалення стрижневого мозолю проводять хірурги медичного центру «ОН Клінік Кропивницький». Лікар прибирає всі ороговілі нарости, розкриває мозоль і повністю витягує її корінь. Хірургічна процедура проводиться під місцевою анестезією, триває близько 20 хвилин, після чого лікар обробляє шкіру та накладає стерильну пов’язку. Також після операції хірург може призначити мазі для відновлення та загоєння шкірного покриву.

Записатися на консультацію хірурга та на видалення стрижневого мозолю в медичний центр «ОН Клінік Кропивницький» можна через форму запису на прийом або за телефонами, вказаними на сайті.

Читайте також: Онлайн-консультація в медичному центрі “ОН Клінік”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар