Протягом 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби області здійснили 785 перевірки в сфері безпечності харчових продуктів.
Про це Першій електронній повідомила в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в області.
За встановлені порушення законодавства складено 340 приписів та накладено штрафні санкції на 25 суб’єктів господарської діяльності на суму 1 030 500 грн.
Із зазначеної суми на 383 000 грн оштрафували постачальників харчових продуктів у заклади освіти . Серед порушників також об’єкти торгівлі, навчальні заклади, підприємства, що займаються розведенням свійської птиці, переробкою м’яса, виготовленням продукції тощо.
До того ж у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини, було прийнято 7 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та 16 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів (масло, сир).
Читайте також:
У Полтаві закрили завод світловодського виробника напівфабрикатів
Ще у двох школах Кіровоградщини виявили фальсифіковане масло