Хто отримає відзнаки «У фокусі добра 2021» у Кропивницькому

На Кіровоградщині оголосили переможців відзнаки Кропивницької філії Суспільного телебачення «У фокусі добра 2021».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Традиційно номінантів пропонують підписники фейсбук-сторінки Суспільне Кропивницький, а переможців обирає команда філії.

ca02d3ff7b70305dbc7daed3f5d88a00.jpg

Громадським діячем року став засновник кропивницького спортивного клубу «Борець» Євген Скирда за продовження популяризації спорту серед молоді Кропивницького та підготовку чемпіонів з бразильського джиу-джитсу.

Громадською діячкою року назвали Олену Горобець, яка разом з громадською організацією «Територія успіху» започаткувала інформаційно-просвітницьку кампанію «Незламні».

Перемогу у номінації «Молодіжна ініціатива року» отримала дитяча кіно- телестудія «КУ-раж», яка випустила кілька фільмів та відеороликів, зокрема історичну драму «Мотря» про зв’язок поколінь.

Відзнаку у номінації «Відкриття року: культура, історія, традиції» присудили Етнолабораторії «Баби Єльки» в Кропивницькому. Це інтерактивний музей, у якому експонуються речі, зібрані під час етноекспедицій селами області, проводять екскурсії, просвітницькі лекції, майстер-класи, влаштовують традиційні танці і вивчають стародавні пісні.

Громадську організацію «Флора» за дослідження якості води у 2021 році відзначили як Екоініціативу року. Екоактивісти провели серію досліджень природних джерел, свердловин, криниць та поверхневих вод, річок, із яких використовують воду для потреб мешканці кожної десятої громади області.

«Платформа для розвитку» — Проєкт Mir 2.0. Волонтерам вдалося в часи пандемії створити новий простір мистецтва і розвитку просто неба, що дозволило відвідувачам жити повноцінним культурним життям і уникати ризиків поширення коронавірусу.

«Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань» оголосили переможцем у номінації «Історія об’єднання року» за підготовку краєзнавчо-туристичних та науково-популярних видань,  просвітницькі проєкти «Історичний лекторій» та «Історико-краєзнавчий дискусійний клуб «Кліо».

Відзнаку «Гуманітарна місія року» за системну п’ятирічну роботу та нові проєкти отримав Благодійний фонд «Янгол життя». Фонд заснували для допомоги онкохворим дітям. Під його опікою понад 100 родин із Кіровоградської області.

«Щорічна відзнака «У фокусі добра» — це вже певною мірою брендоутворювальна річ для Суспільне Кропивницький. На неї чекають, вона викликає жвавий інтерес та зацікавлення. А ще, “У фокусі добра” стверджує дуже приємний факт: Кіровоградщина багата на активних, свідомих, ініціативних громадян, у абсолютно різних сферах суспільного життя, — розповідає продюсерка Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак. — Цей рік — не виключення. Переможці наших номінацій — це люди, ініціативи та організації, які створюють добру славу про регіон не лише в Україні, а й за її межами. Наше ж завдання — це медійно “підсвітити” їхні діяння, донести до широкого кола аудиторії».

Нагадаємо, проєкт «У фокусі добра» заснувала кропивницька філія Суспільного у 2018 році. Метою акції є пошук та вшанування людей, які творять зміни та ініціюють розвиток громади.

Читайте також: У громадському просторі Krop:Hub відзначили переможців проєкту “У фокусі добра 2020”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар