Чому на Новий рік варто їхати в Прагу?

Туризм в Україні розвивається досить успішно, у багатьох містах країни відкриваються інформаційно-туристичні центри, великі та маленькі агентства. Українцям надано величезний вибір для поїздок не тільки по своїй країні, але і за кордон. Ми пропонуємо Вам відвідати новорічну Прагу.

Чеська Республіка відома своїми мальовничими пейзажами, старовинними пам’ятками, смачною їжею, ароматною кавою. Тут живуть привітні люди, працюють шикарні ресторани та затишні кафе. До всього перерахованого, ця країна – сусідка України, і дорога туди не займає надто багато часу.

Прага прекрасна незалежно від пори року, але новорічна Прага не просто красива, вона чудова! Тому-то безліч українських туристів відправляються назустріч Новому року, вибравши тур в це місто.

Сніг, легкий мороз, чисте небо, в якому розквітають найчудовіші феєрверки, опівнічні круїзи й романтичний настрій, що витає в повітрі… це свято в Празі ніколи не буває скромною подією.

У столиці Богемії химерно переплетені стародавні оповіді, казки та звичаї з сучасними традиціями. Комусь зимова Прага близька своїми різноманітними розвагами, хтось мріє побачити засніжені шпилі готичних будівель, а комусь столиця цікава своєю бюджетною доступністю.

Новорічні традиції

Напередодні Нового року в столиці Чехії шумно і весело: гримить салют, на вулицях чутна музика, актори грають вистави, а ресторани, кафе, паби та готелі зазивають туристів на незвичайні шоу-програми. Кожен з власників розважальних закладів хоче здивувати своїх гостей: хтось – екзотичним меню, хтось – відомими музикантами.

Багато місцевих жителів і туристи зустрічають це веселе свято на Староміській площі, під Празьким годинником, або на Вацлавській площі. Всю ніч безперервно міські вулички наповнені музикою і сміхом, відкриті кіоски з гарячими дерунами, ковбасками та смаженим сиром (традиційною чеською їжею). Тут же кавомани можуть насолодитися смачною, ароматною празькою кавою. Існує традиція: після того, як годинник на площі проб’є 12 разів, потрібно відправитися на Карлів міст до бронзової статуї Яна Непомуцького, доторкнутися до неї та загадати бажання. Кажуть, що воно обов’язково здійсниться.

Короп – риба для Чехії культова і з нею пов’язана ще одна традиція. Напередодні Нового року ви просто зобов’язані її купити. Готувати чи ні – справа, звичайно, ваша, але ось покупка означає обов’язкове щастя в наступному році.

Де зустрічають Новий рік у Празі

У Празі зустрічають і святкують Новий рік не тільки просто неба. У цю ніч в ресторанах, кав’ярнях, пабах, на палубах кораблів і в готелях яблуку ніде впасти. Празький Новий Рік – галасливе публічне свято, його прийнято зустрічати поза домом. Цим він і відрізняється від сімейного українського. Тому у всіх розважальних закладах місця бронюються заздалегідь. Чеські новорічні веселощі – це жива музика, танці до упаду і… Звичайно ж, багато смачної їжі. Чеська кухня пропонує в цю ніч свої найвишуканіші національні страви: картопляний салат зі смаженим коропом, одногубки, чеснечки та ваночки.

Зустріч Нового року на борту круїзного лайнера можлива не тільки в Середземному морі. У новорічну ніч по Влтаві курсують кораблі та кораблики, на яких туристи й місцеві жителі веселяться під бій курантів, милуючись прекрасними нічними видами та салютом.

Найвідоміші місця в історичній частині міста, де люди збираються до півночі, щоб запустити феєрверки й побажати зустрічним людям щастя і здоров’я в наступному році – це Староміська площа і Вацлавська площа, парк Летна і Вишеград. Можна побалувати себе, замовивши круїз по Влтаві, і побачити красиві пам’ятки Праги з борту теплохода.

Новорічні розваги

Прага – популярне місце під час різдвяних канікул, і те ж саме стосується напередодні Нового року.

Святкуваннями насолоджуються усі, в тому числі молоді та старі, тихі та романтичні пари, окремі особи та групи. Тут є розваги на будь-який смак, від концертів класичної музики, таких як традиційний новорічний концерт Празького філармонічного оркестру, до старих вуличних ринків, від круїзів на човні по річці Влтава до міжнародних спортивних заходів, таких як EPT (Європейський покерний тур), наступний випуск якого в місті запланований на грудень 2021 року.

Насправді новорічні урочистості в Празі тривають два дні, що, безумовно, є вишенькою на торті для багатьох туристів. Адже той феєрверк, який всі бачили в новорічну ніч, всього лише прелюдія до наймасштабнішої та феєричної дії. Починається вона ввечері 1 січня і є головною святковою подією. Грандіозне феєрверк-шоу, що вважається одним з найкрасивіших у всій Європі, розфарбує небо сотнями різноколірних вогнів. Багато, побачивши його одного разу, знову приїжджають до Праги на новорічну ніч, щоб сповна насолодитися цим чарівним видовищем.

Якщо ви не любите галасливий натовп і віддаєте перевагу тихому святкуванню, то в Празі ви зможете побачити шоу з будь-якого з 14 мостів – місце запуску вибрано так, що феєрверк видно з будь-якої точки міста. Останні дні грудня повільно наближаються, тому якщо ви все ще не знаєте, куди відправитися на проводи старого року та зустріти Новий, Прага – відмінне місто, для того, щоб це свято залишилося з вами назавжди.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар