У Кропивницькому будуть трансплантувати органи?

© РБК

У Кіровоградській обласній лікарні обговорили можливості початку створення системи трансплантації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградська облдержадміністрації.

Zoom-конференція за участю національного трансплант-координатора Дмитра Коваля для визначення дорожньої карти запуску трансплантації органів та тканин у Кропивницькому та області відбулася за ініціативи обласної ради. У зустрічі взяли участь фахівці Кіровоградської обласної лікарні та лікарні швидкої медичної допомоги. Модерація заходу відбувалася радником з питань медицини голови Кіровоградської ОДА Валерієм Думою.

На сьогодні Кропивницький може рухатися шляхом створення баз вилучення органів у потенційних донорів після того, як буде налагоджено процес діагностики смерті мозку. Запуск трансплантаційних програм – пересадки органів донора можливий лише після дооснащення медзакладів необхідною апаратурою та підготовкою фахівців-трансплантологів.

За статистикою європейських країн, на Кіровоградщині з населенням 920 тисяч осіб формується близько 20-40 потенційних донорів для мультиорганного забору органів. Трансплантація вилучених органів може відбуватися на найближчих наближених баз з налагодженим процесом у Черкасах, Києві та інших містах. Туди можна буде доставити органи автомобільним або авіаційним транспортом.

Читайте також:

Які громади отримають нові автомобілі “швидкої”

У медзакладах Кіровоградщини є понад півтори сотні вакансій

Поширити:

Залишити коментар:

коментар