Космічний зонд для дослідження Місяця будують за участі підприємства з Кіровоградщини

© pixabay.com

Українці розробляють і тестують обладнання для запуску першої української місії на Місяць, яка відбудеться у 2022 році. Зокрема корпус дослідницького зонду виготовляють з інноваційного зеленого титану ТОВ «ТитанЕра» – продукції підприємства з Новомиргородщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Новомиргородські Вісті.

«ТитанЕра» — українська компанія з команди компанії «Велта», яка перша в світі будує пілотний завод з виробництва кінцевих титанових продуктів, оминаючи стадію титанової губки, та спирається на власну запатентовану технологію Titanera Process. Технологія дозволяє отримувати титан швидше, із значно меншим споживанням енергії, без токсичних відходів та викидів. Вже запущені лінії з виготовлення тестових продуктів. Серед них і корпус місячного зонду, який планується надрукувати з титанового порошку за згаданою технологією Titanera Process. Компанія вже виробила необхідну кількість сировини для цього і готова до запуску 3D-друку.

Українсько-британська місія стане четвертою, яка доставить вантаж на поверхню Місяця. Зібрані дані в режимі он-лайн будуть передаватися на Землю, а їх вивченням буде займатися наукова спільнота України та Великої Британії. Попередні три країни, що збирали інформацію з Місяця — США, Китай та Росія, засекретили отримані матеріали.

Партнером України в цій місії стала приватна британська компанія Spacebit, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій. Spacebit  заснована в 2014 році українцем Павлом Танасюком.

Читайте також: “Створюємо роботів для космічних програм”: історія кропивничанки, яка працює в NASA

Поширити:

Залишити коментар:

коментар