Не всім школярам потрібно проходити медогляд перед 1 вересня – МОЗ

© pixabay.com

Діти мають пройти комплексний медичний огляд лише перед вступом до першого класу, а решта учнів – у будь-який час без прив’язки до початку навчального року. Ніхто не має права вимагати, щоб усі школярі проходили медогляд до 1 вересня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Міністерства охорони здоров’я України.

“Для того, щоби перед першим вересня не утворювалися скупчення людей біля кабінетів лікарів, МОЗ рекомендує проходити медогляд наприкінці серпня лише майбутнім «першачкам». Іншим школярам варто здійснювати такі огляди тоді, коли зручно, але обов’язково один раз на рік. Наприклад, можна запланувати візит до педіатра чи сімейного лікаря ближче до дати дня народження” – інформує МОЗ,

Схема оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів і форми довідок, які необхідно надавати, вступаючи до школи, затверджені наказом МОЗ України № 682 від 16.08.2010 року:

  • форму № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».
  • форму № 063/о «Карта профілактичних щеплень».

Довідка про щеплення, зазначені у формі № 063/о, дає змогу шкільним медпрацівникам ознайомитися з проведеними чи відсутніми щепленнями кожної дитини. Таку довідку учням усіх інших класів, окрім першого, необхідно надати, якщо вона оновилася. Тобто, якщо дитині робили щеплення — планові чи інші за медичними показами.

Нагадаємо, у Кропивницькому змушені закрити 13 груп в дитсадках.

Читайте також: У яких школах Кропивницького випускники найкраще здали ЗНО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар