Як доглядати за драценою?

© Shutterstock

Кімнатні рослини можна сміливо назвати зеленим другом людини. Оскільки вони нам необхідні для підтримки і найголовніше для створення сприятливого клімату в приміщенні. Користь домашньої флори, в першу чергу, полягає в зволоженні повітря та виділенні кисню. А також деякі рослини можна використовувати в якості ароматизатора повітря. Такі як: фіалка, мімоза, жасмин, троянда та інші. Тільки спочатку слід дізнатися, чи немає у вас алергії на дані квіти.

Ну і, звичайно ж, останнім часом більшість людей використовують кімнатні рослини для естетичної функції. Як показала практика, що домашні квіти стають прекрасним доповненням будь-якого інтер’єру. Ось, наприклад, драцена кімнатна дуже популярна через свій зовнішнішній екзотичний вигляд. Дана тропічна рослина прийшла до нас з самої південної і теплої країни – Африки. У більшості випадків драцена не вибаглива, і не вимагає особливого і складного догляду.

Як поливати?

Тривалість її життя безпосередньо залежить від якості догляду. У домашніх умовах драцена здатна радувати свого господаря до п’ятнадцяти років. Для повноцінного розвитку драцени в першу чергу необхідно правильно розмістити вазон з рослиною. Для цього рекомендується вибирати світле місце, без доступу прямих сонячних променів. Для поливу важливо використовувати відстояну відфільтровану воду.

Для рівномірного зволоження грунту воду наливайте зверху. Оскільки полив через піддон призведе до того, що нижні шари грунту будуть перезволожені, а верхні не отримуватимуть потрібну кількість вологи. Поливати рослину слід, коли грунт наполовину просихає. Один раз в два тижні потрібно протирати листя від пилу вологою губкою. Взимку, коли повітря, особливо пересушене драцені необхідно забезпечити регулярне обприскування.

Проблеми в вирощуванні

Зовнішній вигляд драцени завжди підкаже, які були допущені проблеми в догляді. А саме:

  • Засихання нижнього листя. Не варто переживати – це природний процес. Відмирають листя, які прожили два, три роки.
  • Засихають краї та кінчики листя. Це свідчить про наявність протягів і занадто сухого повітря в приміщенні.
  • Листя стало млявим та змарнілим. Таке може статися в разі затоки або переохолодження.
  • Жовтіють листя. Жовте листя свідчить про нестачу поживних речовин і проблеми з поливом.

Для уникнення проблем наполегливо рекомендується регулярно удобрювати рослину і дотримуватися графіку поливу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар