Реєстрація шлюбу в РАЦСі: що треба приготувати

© Freepik

Весілля – велике свято, незалежно від того, як воно буде відзначено: у шикарному ресторані з купою рідних і друзів або у скромному кафе зі свідками чи вдвох. Деякі пари обмежують відзначення офіційною реєстрацією, після якої повертаються на роботу або додому ніби нічого не трапилося. У кожної пари є особисті обставини, які диктують розклад святкування, але так чи інакше, повз РАЦС не проходить ніхто.

Свідки на весіллі

З деякого часу присутність свідків стала необов’язковою, але більшість молодих віддають перевагу традиційному порядку та запрошують найкращих друзів на ролі помічників. Хоча підпис свідків в офіційних документах зараз не потрібен, вони мають інші важливі функції, особливо коли мова йде про людне свято з тамадою, конкурсами та поїздкою по визначних місцях Кропивницького.

Зазвичай на ролі свідків запрошують холостих та незаміжніх. Це зовсім не обов’язково – свідком може бути сімейна людина. Подібне правило з’явилося, бо свідок увесь свій час присвячує молодим, тому його законна половина може нудьгувати. Якщо подібного ризику не існує, все залежить від бажання наречених.

Документи для реєстрації

Порядок офіційної процедури регламентується законодавством.

Які документи повинні бути у молодих:

  • паспорта – це обов’язково, бо регістратор мусить поставити відповідний штамп;

  • запрошення на реєстрацію, які було видано у день, коли молоді подали заяву;

  • квитанція про сплату послуг РАЦСу.

Молоді також повинні принести теку, до якої буде покладено їхнє свідоцтво про шлюб.

Допоміжна атрибутика

Наречені повинні принести обручки у футлярі й передати їх офіційній особі. Під час слухання речі обручки кладуть на маленьку сувенірну подушку, звідки їх будуть брати майбутні чоловік та дружина.

Після оголошення молодих чоловіком і дружиною подружжя та свідки випивають трохи шампанського, яке також приносять з собою. Бокали для шампанського треба підготувати заздалегідь. Після оголошення гості вітають наречених і дарують молодій дружині квіти.

Якщо весілля тематичне або існує домовленість про дрес-код в улюблених нареченою кольорах, уся весільна атрибутика повинна бути витриманою в загальному стилі. Свідки декорують пляшки та келихи стрічками, штучними квітами. На виході з РАЦСу гості обсипають молодих пшоном або конфеті, випускають білих голубів.

Набір для мініфуршету

Якщо ви плануєте почати святкування відразу після реєстрації, можна організувати невеличкий фуршет у приміщенні РАЦСу. Зазвичай так роблять, коли весілля малолюдне або коли на церемонії присутні лише декілька близьких друзів.

Для фуршету треба взяти з собою декілька пляшок шампанського (з розрахунку 1 пляшка на 3-4 особи), келихи та склянки на всіх присутніх, цукерки. Коли у приміщенні затишно та малолюдно, можна скуштувати канапки з червоною ікрою або салямі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар