Захворювання що передаються статевим шляхом у чоловіків: до чого призводить ігнорування статевих інфекцій

© Freepik

Досить часто чоловіки ігнорують захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ) та не лікуються, вважаючи, що це справа жіноча. Однак такі інфекції призводять до запалень: сечостатевої системи, простати, яєчок, придатків, і як результат – безпліддя та порушення сексуальної функції.

Одним з найсерйозніших ускладнень у чоловіків після перенесених статевих інфекцій є простатит (запалення передміхурової залози). Найчастіше перші симптоми цього захворювання проявляються у вигляді неприємних відчуттів у промежині або попереку – виражені досить слабко та повністю ігноруються хворим.

Урологи говорять, що чоловіки рідко погоджуються на лікування на цій початковій стадії захворювання, так як не бачать причин для занепокоєння. А направлення на здачу недешевих аналізів пацієнт сприймає, як викачування грошей. Однак простатит, викликаний ЗПСШ дуже підступний і небезпечний, – особливості будови простати ускладнюють накопичення концентрацій антибіотиків в її тканинах. Тому передміхурова залоза стає основним інкубатором інфекції.

До речі, багато ЗПСШ переносяться на сперматозоїдах, тому жінка в процесі зараження може отримати ще більш серйозні ускладнення – аж до холециститу, апендициту та інших захворювань (так як матка негерметична – маткові труби відкриті в очеревину). Тому при виявленні ЗПСШ дуже важливо пролікуватися обом статевим партнерам. Адже навіть якщо у одного з них аналізи на статеві інфекції негативні, це означає лише одне – поки що їх кількість невелика і виявити їх вкрай складно. Але пройти хоча б короткий профілактичний курс лікування обов’язково потрібно. При позитивному аналізі лікар призначить повноцінний курс лікування захворювання. Якщо ж один із статевих партнерів з різних причин не хоче проходити лікування, а сексуальні стосунки тривають, то в такому лікуванні сенсу абсолютно немає. Навіть при використанні презервативів через деякий час відбудеться повторне інфікування пролікованого партнера. І лікування доведеться починати заново.

Важливо, пара повинна починати лікування статевих інфекцій в один день!

Якщо у Вас був незахищений статевий акт, відчули дискомфорт в промежині, в ділянці мошонки, при сечовипусканні або Ваша партнерка лікується від ЗПСШ, не баріться – обов’язково звертайтеся до уролога в медичний центр «ДокторПРО». Тут Вам допоможуть здати всі необхідні аналізи, проведуть необхідну УЗД діагностику на сучасному обладнанні та призначать максимально ефективне лікування.

Лікування урологічних проблем
при перших симптомах
збереже ваше здоров’я, кошти та час!
Бережіть себе!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар