Тести ПДР – навчання в автошколі на сайті Green Way

© Freepik

Як проходить навчання в автошколі і навіщо воно потрібне

Процес навчання – важлива складова в будь-якій справі. Вчитися не просто можна, але й треба. Кожен автомобіліст в своєму житті також пройшов через процес підготовки. У ній абсолютно немає нічого складного, але вона вкрай важлива для кожного, хто сідає за кермо транспортного засобу.

Перш ніж піти на курси, ви повинні точно розуміти, яким автомобілем будете керувати в майбутньому. Від цього залежить категорія вашого водійського посвідчення і процес підготовки загалом. Найпоширенішою категорією є категорія “В”. Вона дає право керувати автомобілем масою до 3,5 тонн і з кількістю пасажирських місць до 8, із урахуванням водія. Отримати посвідчення можна після успішної здачі іспиту в ГСЦ. Як виглядає тестування ви можете побачити заздалегідь і потренуватися в проходженні тестів ПДР на нашому сайті Green Way. Але про все по порядку.

e93ffd2ce8a0fa142072eebc4b8d45a7.png

Спочатку потрібно закінчити курси в автошколі

Курси на категорію “В” в середньому тривають три місяці і складаються з двох частин: теоретичної та практичної. Водночас теорія проводиться для всіх, а практика з кожним окремо.

Теоретичним заняттям приділяють достатню кількість часу, щоб добре засвоїти весь матеріал. Саме від того, наскільки правильно ви зрозуміли теорію залежить ваша поведінка на дорозі:

  • дотримання швидкісного режиму;
  • парковка і стоянка автомобіля;
  • проїзд перехрестя або залізничного переїзду і т.д.

Протягом всієї теорії вам детально розкажуть про всі діючі правила дорожнього руху, розкажуть про будову автомобіля і навчать надавати першу медичну допомогу. Для перевірки знань ви будете регулярно проходити внутрішнє тестування. Воно таке ж, як і в ГСЦ, тільки проходиться на базі вашої школи, немає обмежень по кількості спроб і допущених помилок.

Приблизно на середині курсу у вас почнуться практичні заняття – водіння. Вони проходяться в супроводі інструктора на спеціально обладнаному навчальному автомобілі.

Спочатку вам розкажуть про те, як сідати в автомобіль, підлаштовувати під себе дзеркала; як перемикати швидкості і на які педалі коли натискати; як включати поворот, габарити, сигнал аварійної зупинки. Загалом, перші заняття мають більше ознайомлювальний характер.

Після отримання базових знань і навичок на спеціальному майданчику ви почнете відпрацьовувати різні маневри:

  • початок руху;
  • гальмування;
  • поворот;
  • розворот;
  • парковка і т.д.

Вас навчать всьому, що знадобитися на дорозі. Не бійтеся задавати питання і вести свої замітки. Інструктор хоче вас навчити.

Іспит в Головному Сервісному Центрі

Після завершення всього курсу навчання і проходження спеціальної медичної комісії вас чекатиме головний іспит. Саме він визначить, чи видадуть вам водійське посвідчення відразу або ж будете ще доучувати слабкі місця і перездавати іспит.

Іспит починається зі здачі тестування. Такого, як ви здавали в школі. Тільки тепер у вас буде 1 спроба і можливість помилитися всього в 2-х питаннях з 20-ти. Якщо помилок буде більше, вас не допустять до водіння, а відправлять на перездачу через певний проміжок часу.

Більш ретельно підготуватися до теоретичної частини іспиту ви зможете, уважно вивчивши ПДР-онлайн.

Якщо тестування ви пройшли успішно, то відразу відправляєтеся на іспит з водіння. На ньому вам буде необхідно продемонструвати основні навички водіння і виконати кілька маневрів. Здали і водіння? Вітаємо. Тепер ви підете отримувати своє водійське посвідчення і вже з цього моменту можете називатися справжнім автомобілістом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар