Кіровоградщина залишилася в «жовтій» карантинній зоні

© 24tv.ua

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік карантинних зон за показниками захворювання на коронавірус і наповненості лікарень. Кіровоградська область залишилася в «жовтій».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією МОЗ.

До списку «червоних» потрапили Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська та Закарпатська області. Цей рівень запроваджується, коли кількість госпіталізацій протягом останніх 3 днів перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

«Помаранчеві» – Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька області і місто Київ. Критерії запровадження –  завантаження ліжок від 50% до 75%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях.

Решта областей залишаються в «жовтій» зоні, яка характеризується зниженням показників захворюваності протягом 5 днів і завантаженістю лікарняних ліжок на рівні від 5% до 50%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях.

На переконання МОЗУ, забезпечити позитивну динаміку поширення коронавірусу має вакцинація, яка стартувала в Україні 24 лютого, а на Кіровоградщині – 25-го. Наразі в Україні щеплення отримали більше 19 тисяч осіб. З них більше чотирьохсот медичних працівників Кіровоградщини. Ускладнень після вакцинації від коронавірусу в нашій області не зафіксували.

Нагадаємо, майже тисяча кропивничан зареєструвалися в чергу на щеплення від коронавірусу.

Читайте також: Факти і роз’яснення про вакцинацію від COVID-19 на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар