У Кропивницькому анонсували мітинг на підтримку засудженого Сергія Стерненка

© bbc.com

Сьогодні українського активіста Сергія Стерненка засудили до 7 років позбавлення волі. У зв’язку з таким рішенням суду в різних куточках України люди збираються на акції протесту. Кропивничан закликають прийти сьогодні о 18.30 на площу Героїв Майдану.

Про це Першій електронній газеті повідомили організатори – Рух опору капітуляції.

“Сергію Стерненку – 7 років і три місяці позбавлення волі і конфіскації майна. Суддю дотисла Венедіктова, Татаров та Труханов. За грати одразу ж в залі суду!

Політичну відповідальність за репресії несе особисто Зеленський. Це його прокуратура, його МВС і його суди. Це в нього в офісі сидить Татаров — головний режисер політичних репресій.

Тому діймо! 18.30 у Кропивницькому виходимо на площу Героїв Майдану. Разом переможемо” – йдеться у повідомленні.

Як пише ВВС, проти одеського юриста й учасника Євромайдану Сергія Стерненка було відкрито кілька справ: про викрадення і перевищення меж самооборони, яке завершилося смертю людини. Всі обвинувачення Стерненко заперечує.

© bbc.com

У травні 2018 року на Стерненка стався напад (вже третій) біля його дому в Одесі. Він зміг відбитися й нанести ножові поранення одному з нападників Івану Кузнєцову, від яких той помер. Сергій наполягає, що рятував власне життя й не хотів нікого вбивати, а лише затримати тих, хто вкотре напав на нього. Проте слідство не шукає замовників і виконавців нападу, а звинувачує потерпілого в убивстві.

Сьогоднішній вирок стосується справи про викрадення й катування керівника одеського відділення проросійської партії “Родіна” Сергія Щербича у квітні 2015 року. За кілька днів до того, як Щербич мав отримати мандат депутата, його викрали невідомі особи, били і вимагали відмовитися від депутатства. За версією слідства, одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Сергій Стерненко.

Сам Стерненко відкидає свою причетність до викрадення, а справу називає сфабрикованою. Він переконаний, що за рішенням проти нього нібито стоять генпрокурорка Ірина Венедіктова, заступник голови Офісу президента Олег Татаров та мер Одеси Геннадій Труханов. Також Стерненко звинувачує у причетності до справ проти себе представників юриста Андрія Портнова – заступника голови Адміністрації президента Януковича, який повернувся в Україну після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського.

Читайте такожПограбування на мільйон: з’явилося відео затримання банди у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар