У МОН розповіли як зареєструватися на ДПА у формі ЗНО

© sssebrno.cz

Якщо учень профтеху, студент коледжу або технікуму складає ДПА у формі ЗНО і НЕ планує у 2021 році вступати до закладу вищої освіти, то під час реєстрації він має зазначити про це у відповідних полях. Реєструючись на ДПА з математики або іноземної мови, потрібно також обрати рівень вивчення предмета, бо від цього залежатиме складність тестів і кількість відведеного часу.

Відповідне роз’яснення надає Міністерство освіти і науки, інформує Перша електронна газета.

Державна підсумкова атестація для тих, хто отримує повну загальну середню освіту, цьогоріч складається з 4 предметів:

  • української мови;
  • математики;
  • історії України або іноземної мови (за вибором);
  • історії України, іноземної мови, біології, географії, фізики, хімії (за вибором).

МОНУ на конкретних прикладах пояснює алгоритм дій учасника “ДПА у формі ЗНО”.

Ситуація 1. Учень навчається на кваліфікованого робітника чи фахового молодшого бакалавра на проміжному курсі (наприклад, на 2-му). Для подальшого отримання диплома за професією він повинен мати повну загальну середню освіту. Для цього він реєструється на ДПА у формі ЗНО. Під час заповнення полів він обирає, на якому рівні вивчав математику або іноземну мову (профільний або стандарт). Також зазначає, чи потрібно обраховувати результат за 200-бальною шкалою ЗНО. Оскільки він ще продовжує вчитись у профтеху чи коледжі і НЕ вступає до закладу вищої освіти, потрібно проставити галочку біля поля “Не отримувати”.

Ситуація 2. Учень навчається на кваліфікованого робітника чи фахового молодшого бакалавра і планує цього ж року вступати до закладу вищої освіти. Оскільки він завершує здобуття повної загальної середньої освіти і вона є обов’язковою для вступу на бакалавра, учень реєструється на ДПА у формі ЗНО. Під час реєстрації обирає, на якому рівні вивчав математику або іноземну мову (профільний або стандарт) і ставить галочку біля поля “Отримати (Вступ до ЗВО)” у колонці “Результати за шкалою 100-200 балів”.

Дізнатися, на якому рівні вивчається предмет – профільному чи стандарту – учасник ДПА може у викладача або адміністрації закладу, де навчається.

Докладна інформація про реєстрацію на “ДПА у формі ЗНО” з математики є на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, а з іноземної мови – на сайті МОН.

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО-2021 почалася 1 лютого і триватиме до 5 березня. Реєстрація на ЗНО відбувається на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Безкоштовно підготуватися до ЗНО з англійської та української мови можна в “Гончаренко Центрі”, який нещодавно запрацював у Кропивницькому.

Читайте також: Кропивницьких школярів не відправлятимуть на “дистанційку” через погоду

Поширити:

Залишити коментар:

коментар