Дві школи з Кіровоградщини вийшли у фінал Всеукраїнського екопроєкту

© Depositphotos

Кіровоградський НВК та Аджамський ЗЗСО Кіровоградської області стали фіналістами на Всеукраїнському екологічному проєкті “Екопатруль – кращі практики”.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-центрі Міжнародного молодіжного руху “School Recycling World”.

За звання кращих змагалися 300 учнів із 30 навчальних закладів України. Шкільні команди дистанційно навчалися, виконували домашні завдання, робили дослідження відповідального споживання в родині і місцевих пунктів приймання вторинної сировини. Загалом у межах проєкту об’єднали в екоактивностях понад 10 тис. учасників.

Виступ школярів Аджамського ЗЗСО

За умовами конкурсу, фіналісти отримають дипломи та спеціально розроблені матеріали для подальшої ефективної діяльності у своєму навчальному закладі й громаді: форму для Екопатрульних, методички, інформаційні матеріали, плакати, наліпки, браслети.

Команда Екопатрульних Аджамського ЗЗСО І-ІІІ ступенів протягом року реалізувала такі ініціативи:

  • зняли мотиваційний ролик «Стабільний клімат – запорука існування планети» та розмістили його на сторінках у Facebook та Instagram;
  • створили Tik-Tok акаунт Zero Waste School Adzhamka;
  • провели навчальну конференцію на платформі Google Meet для старост 5-11 класів;
  • провели урок-гру на тему сортування ТПВ для першокласників;
  • запустили квест «ECOлогічно»;
  • провели конкурс малюнків та плакатів на екологічну тематику «ECO NOT EGO» серед всіх учнів школи – переможницею стала Валерія Безродченко;
  • прибрали Базарну площу;
  • започаткували рубрику DIY, де будуть вчити підписників давати нове життя старим речам.

Виступ школярів Аджамського ЗЗСО (3)

НВК «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів»:

  • запровадив установку сортувальних ємностей для батарейок, пластикових кришечок, використаних масок;
  • розпочав співпрацю з Департаментом екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської ОДА (навесні 2021 Департамент виділить саджанці дерев та кущів для озеленення території навчального закладу);
  • запустив проєкт «Земля», у межах якого учні розпочали озеленення території, була відкрита фото виставка «Я і природа єдині». До участі в активностях задіяні учні молодшої, середньої, старшої школи, колегіуму та вчителі.

Виступ Кіровоградського НВК (2)

«Екопатруль – кращі практики» – це довготривала всеукраїнська освітня програма для соціально відповідальної учнівської молоді, мета якої полягає в запровадженні системи сортування відходів у закладах загальної середньої освіти та сталого розвитку громад.

Нагадаємо, школярів Кіровоградщини запрошують до участі в Марафоні роздільного збору сміття.

Читайте також: Як жити без сміття: У Кропивницькому діє рух свідомих екоактивістів


Організатор проєкту – Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let`s do it, Ukraine» за сприяння Міністерства освіти і науки України, Національного еколого-натуралістичного центру, фінансової підтримки PepsiCo Fоundation та генерального партнера PepsiCo Україна. Для організації було залучено п’ятдесят волонтерів з різних куточків країни.

Виступ школярів Аджамського ЗЗСО (2)

Виступ Кіровоградського НВК

Поширити:

Залишити коментар:

коментар