Новообраний голова ТВК намагався винести печатку з приміщення комісії на Кіровоградщині

Учора, 27 жовтня, під час засідання Великосеверинівської сільської ТВК обрали нового голову, ним став Тарас Лизогуб. Новообраний голова намагався винести печатку з приміщення комісії. Після скандалу чоловік повернув печатку до сейфу.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Спостерігачі ОПОРИ зазначають, що 27 жовтня Великосеверинівська сільська ТВК під час безперервного засідання винесла рішення про заміну за поданням партії нового голови ТВК. У протоколі комісії зазначено: «виключили зі складу ТВК Щербакова А.В. Включити до складу комісії Лизогуб Т.Д., призначити Лизогуб Т.Д. головою Великосеверинівської ТВК».

Секретар комісії повідомила спостерігачам ОПОРИ про телефонний дзвінок з невідомого номера і про те, що 28 жовтня проводитимуть перерахунок голосів по одній з дільниць. Виникла суперечка. Новообраний голова комісії намагався вивезти печатку комісії з приміщення ТВК і був затриманий іншими членами ТВК та представниками поліції. Після він залишив печатку у сейфі комісії. Даний факт зафіксували працівники поліції, які несли службу на ТВК.

54e1e2c69161ede72d40dd25e8b0b537.jpg

Також на засіданні було розглянуто заяви кількох кандидатів у депутати про перерахунок голосів на дільницях. В задоволенні заяв було відмовлено.

Станом на 11 годину 28 жовтня члени Великосеверинівської ТВК почали знову збиратись на засідання.

Нагадаємо, 25 жовтня Кропивницька районна територіальна виборча комісія припинила повноваження всього складу Великосеверинівської сільської територіальної виборчої комісії і сформувала нову комісію. Члени комісії отримали посвідчення і зібрали засідання.

У частині 4 статті 36 Виборчого кодексу України йдеться, що засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності на ньому більше половини її складу.

Нагадаємо, Віктор Лозінський, який сидів за вбивство, виграв вибори в ОТГ на Кіровоградщині.

Читайте також: Екзит-пол: вибори міського голови Олександрії виграв Сергій Кузьменко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар