На аукціоні продають кропивницький “Колізей”

© urban3p

У Кропивницькому продають недобудову центру дитячої та юнацької творчості, відому як “Колізей”. Її виставили на платформі “Прозорро” за 992 тисячі гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Приміщення почали будувати у 1985 році, як другий корпус центру дитячої та юнацької творчості. Будівництво тривало сім років – по 1992 рік.

Тут мали облаштувати кіноглядацьку залу на 650 місць, обсерваторію та басейн. Розраховували, що новий центр відвідуватимуть понад тисяча двісті дітей. Діючий ЦДЮТ нині відвідують понад три тисячі дітей. Їх не можуть зібрати усіх разом, бо не дозволяє площа приміщення.

Цей корпус мали ввести в експлуатацію 28 років тому, але на добудову тоді не вистачило 300 тисяч гривень. Проєкт заморозили. За цей час приміщення стало аварійним, обросло деревами і кущами, а кропивничани перетворили його на смітник.
2f638132f8bb7842
За словами директорка ЦДЮТ  Ганни Суркової, коли припинили будівництво, заклад був готовий на 90%, навіть була плитка у басейні і на фасаді.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко розповів, що до 2001 року недобудова була на балансі обласної ради:

“У 2001 році приватизували об’єкт і юридична особа купила його. У 2010 році прокуратура області подала клопотання, щоб повернути об’єкт у власність обласної ради, тому що інвестиційні умови покупця не були виконані. Суд ми виграли і своїм рішенням передали будівлю у власність нашого комунального підприємства”.

На балансі комунального підприємства “Регіональний центр розвитку послуг” приміщення знаходиться два роки. Скільки коштів потрібно на закінчення будівництва, тут не знають. А щоб розібрати будівлю, необхідно аж 16 мільйонів. Грошей на це в обласному бюджеті немає, тому недобудову продають.

5c9ff67630ebb4b7

За словами начальника підприємства-балансоутримувача Едуарда Ярушка, первісна ціна продажу цього об’єкту складає 1 мільйон 984 тисячі 573 гривні. Якщо перший аукціон не відбувається, система автоматично оголошує другий аукціон із зниженою ціною удвічі. Земельна ділянка підлягає викупу після того, як претендент викупить об’єкт незавершеного будівництва.

На сайті платформи “Прозорро”, на якій “Колізей” виставили на продаж, станом на 3 вересня вона продається за 992 тисячі гривень. Аукціон завершиться 11 вересня. Якщо за цей час не продадуть, що робити з недобудовою, вирішуватимуть на сесії обласної ради, яка відбудеться 25-го вересня.

Нагадаємо, у лютому у Єдиній системі електронних петицій зареєстрували звернення з проханням побудувати на місці “Колізею” льодову арену. Але петиція не набрала необхідну кількість підписів.

Читайте також: Міст на селище Нове хочуть почати ремонтувати наступного року

Детальніше про стан і продаж “Колізею” дивіться на відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар