Педагог із Кіровоградщини бореться за звання кращого вчителя України

© Олександр Чучаєв | Facebook

Педагог із Благовіщенська Олександр Чучаєв потрапив у ТОП-50 найкращих учителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine. Він уже на шляху до головного призу премії – чверть мільйону гривень.

Про це Першій електронній газеті повідомила менеджерка з комунікацій громадської спілки “Освіторія” Єлизавета Мокра.

Олександр Чучаєв викладає у Благовіщенському навчально-виховному комплексі № 2. Його предмети: Всесвітня історія, Громадянська освіта, Історія України, Етика, Міфологія.

Перші результати, якими пишається вчитель, це залучення учнів школи до всеукраїнських проєктів. У 2017 Олександр потрапив до ТОП-20 вчителів за версією Global Teacher Prize та став головою громадської організації, куди увійшли фіналісти премії. Організація провела 4 масштабні освітні фестивалі та залучила 200 освітян. Також Олександр залучає дітей до спорту у власному клубі “СКІФ”.

“Я намагаюся виховувати аналітиків, мрійників та господарників, інтегруючи всі науки у викладанні історії, аби в реальному житті молодь не стикалася з тим, що 90 % інформації, отриманої в школі, стають просто непотрібними!”, – заявив Олександр Чучаєв.

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine існує з 2017 року, створена громадською спілкою “Освіторія”. Вчителі, які застосовують інноваційні освітні практики, мають значні досягнення в професійній сфері, виховують громадян світу, цінують свою роботу та яких відзначають
колеги й спільнота.

Переможця оголосять у Міжнародний день вчителя, 3 жовтня 2020 року, винагородять призом у 250 000 гривень та ще безліччю корисних та приємних подарунків від партнерів.

Нагадаємо, у 2019 році Олександр Чучаєв разом із іншими педагогами з Global Teacher Prize влаштували масштабний освітній фестиваль в Ужгороді. Того ж року його учениця Єлізавета Христич із коміксами про Голодомор перемогла у міжнародному конкурсі.

Вже у січні 2020 року Олександр Чучаєв став переможцем обласного туру XXV Всеукраїнського конкурсу “Учитель року” у номінації “Історія”.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар