Пам’ять жертв збитого росіянами “Боїнга” вшанують у Кропивницькому

© Reuters

До 6-ї річниці катастрофи пасажирського Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, який у небі над Донбасом збили російські військові, сьогодні на площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбудеться акція пам’яті загиблих.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі РОК-Кропивницький.

Акція розпочнеться о 21:30. Активісти викладуть лампадками “МН-17” та запалять їх. Мета полягає в тому, щоб нагадати суспільству про агресію Російської Федерації в Україні, Грузії, Сирії та інші міжнародні злочини РФ, порушення міжнародного права, необхідність продовження тиску на РФ з метою примусити визнати і припинити злочини проти України.

“Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс МН-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на сході України 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом “Бук”, який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН-17.

19 червня 2019 року були оприлюднені імена трьох росіян і одного українця, яких міжнародна Спільна слідча група (JIT) назвала причетними до збиття боїнга МН-17″.

Посилання на подію у Facebook – тицяйте сюди.

Читайте також: Кондукторка відмовила у пільговому проїзді матері загиблого кропивницького спецпризначенця

Поширити:

Залишити коментар:

коментар