Зміна робочого часу та інші нововведення – в Україні посилили карантин

Photo by Martin Péchy from Pexels

Відсьогодні,  22 червня, до 31 липня в Україні посилили карантинні заходи. Про нові правила карантину йдеться в постанові Кабінету міністрів України № 500.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Урядового порталу.

На період дії карантину робочий день в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування – о 8 годині; в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України – о 10 годині. Також там, де це можливо, Уряд рекомендує зробити гнучкий робочий режим і встановити початок роботи з 10:00 або більш пізнього часу.

Органам місцевого самоврядування рекомендується розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення працівників на роботу/з роботи.

Громадянам заборонено перебувати без захисної маски в громадських будівлях, транспорті. Заборонено перевезення в транспорті більше пасажирів, аніж кількість місць для сидіння.

Заборонено діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відвідування установ соціального захисту, в яких тимчасово або постійно перебувають громадяни похилого віку.

Заборонено перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус, а також самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Заборонено відвідувати заклади освіти в групах більше 10 осіб, крім участі у ДПА у формі ЗНО, ЗНО, вступних випробуваннях тощо; влаштовувати масові заходи за участю більш як однієї людини на 5 кв. м площі. Фізична дистанція між учасниками — не менше 1,5 м.

Детальніше про нововведення читайте на сайті Уряду.

Нагадаємо, на Кіровоградщині різко зросла кількість уражених коронавірусом.

Читайте також: В обласній лікарні відкрили операційну за 24 мільйони гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар