В обласній лікарні відкрили операційну за 24 мільйони гривень

На Кіровоградщині в обласній лікарні завершили технічне оснащення ургентної операційної, яка працює цілодобово та забезпечує надання екстреної хірургічної допомоги хворим.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Капітальний ремонт тривав два роки. Потім чекали на необхідну техніку: чотири електрокардіографа, вісім моніторів пацієнта та три апарати штучної вентиляції легень. Ще два надійдуть найближчим часом. Загальна вартість техніки склала 2,5 млн. грн.

У середньому щороку операцій в ургентній потребують близько 900 пацієнтів.

Як повідомив керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, в оновленій ургентній операційній тепер є можливість робити стереотаксичні втручання людям на черепно-мозкових ділянках. Окрім цього, там будуть проводити операції, наприклад, пацієнтам із важкими численними травмами чи опіками, а також постраждалим у ДТП.

Повноцінно функціонувати операційна буде після проведення ретельної санітарної обробки. На це піде близько тижня.

Ремонт та оснащення операційної відбувався за рахунок обласного бюджету. Загальна вартість склала понад 24 млн. грн. До цього ремонт приміщень ургентної не проводився майже 30 років. Там була відсутня відповідна система вентиляції, опалення працювало неефективно, а обладнання було застарілим.

Читайте також: В Олександрії ще одна дитина отруїлася грибами

19062019ico

19062018ico

19062021ico

Поширити:

Залишити коментар:

коментар