На Кіровоградщині планують створити 48 територіальних громад

Затверджений урядом перспективний план формування громад передбачає створення загалом 48 ОТГ у Кіровоградській області. При цьому Кабмін не врахував три пропозиції від Кіровоградського РВ АМУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби Кіровоградського регіонального відділу Асоціації міст України.

«Так, у Новоархангельському районі було запропоновано створення трьох ОТГ (Новоархангельської, Надлацької та Підвисоцької), натомість затверджено об’єднання в форматі «один район – одна громада». В такому ж форматі було затверджено Новомиргородську громаду, замість запропонованих АМУ трьох ОТГ на території району», – зазначає консультант з правових питань Кіровоградського РВ АМУ Вікторія Нижник.

Не підтримав КМУ і пропозицію передбачити Микільську територіальну громаду у складі Світловодської міської ОТГ. Натомість у Світловодському районі передбачає Великоандрусівську ОТГ у складі Великоандрусівської, Глинської, Григорівської, Захарівської, Іванівської, Подорожненської, Федірківської сільських рад та Світловодську громаду, до складу якої увійдуть території Світловодської, Власівської, Великоскелівської, Миронівської, Озерської та Павлівської рад.

Водночас, уряд врахував пропозиції АМУ щодо формування таких громад:

  • у Бобринецькому районі – Бобринецька, Витязівська та Кетрисанівська ОТГ,
  • у Гайворонському районі – Гайворонська та Заваллівська ОТГ,
  • у Голованіському районі – Голованівська, Побузька та Перегонівська ОТГ.

Нагадаємо, уряд затвердив перспективний план формування територій громад Кіровоградщини.

Читайте також: Туризм, мова, онлайн освіта і особливі діти – «культурні» плани Кіровоградщини на 5 років

Поширити:

Залишити коментар:

коментар