Хворі на туберкульоз під час карантину отримують ліки додому

© tabletki.pp.ua

Протитуберкульозні препарати додому отримують хворі на туберкульоз, які перебувають під наглядом соціальних працівників проєкту “100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією БО “100 відсотків життя. Кропивницький”.

“У рамках проєкту ми здійснюємо медико-соціально-психологічний супровід хворих на туберкульоз. Під цей варіант супроводу потрапляють клієнти, які мають ризик відриву від лікування або припинення лікування загалом. Також ті, які перебувають у тяжкому стані за основним чи супутніми захворюваннями. Або ж з певних причин не можуть відвідувати фтизіатричний кабінет щодня., наприклад, проживають у сільській місцевості чи мають дітей молодшого віку. Тоді наші соціальні працівники приносять протитуберкульозні препарати хворим додому, контролюють їх прийом. В умовах карантину ми продовжуємо надавати якісну допомогу хворим”, – наголошує керівник проєкту Оксана Шершень.

Наразі в благодійній організації “100 відсотків життя. Кропивницький” під медико-соціально-психологічним супроводом перебуває 246 клієнтів, під соціально-психологічним супроводом – 144, під соціально-психологічним з елементами відео-ДОТ – 15 осіб з Кіровоградської області.

Проєкт впроваджується благодійною організацією “100 відсотків життя. Кропивницький” за підтримки Глобального фонду.

Нагадаємо, ресторан до кінця карантину безкоштовно годуватиме медиків Кропивницької ЦМЛ.

Читайте також: На Кіровоградщитні батьки не знають, як розповісти дитині про її ВІЛ-позитиний статус

Поширити:

Залишити коментар:

коментар