До суду передали матеріали слідства у справі вибухів на автостоянці у Кропивницькому

Більше року тривало слідство у кримінальному провадженні за фактом серії вибухів на автостоянці у Кропивницькому, внаслідок яких загинула людина. Прокуратура скерувала на розгляд суду обвинувальний акт відносно генерального директора ТОВ «Елан-Ві», на території якого і сталася трагедія.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Слідство встановило, що під час перекачування газу керівник ТОВ «Елан-Ві» залишив без нагляду автомобільну цистерну. У цей час заправний шланг від’єднався від цистерни і суміш зрідженого газу потрапила на розжарені частини двигуна, системи відводу відпрацьованих газів автомобіля. У результаті виникла пожежа, вибухнули автоцистерни зі зрідженим газом.

Прокуратура скерувала в суд обвинувальний акт відносно гендиректора ТОВ «Елан-Ві» за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року близько 20:00 на вулиці Київській у Кропивницькому стався вибух на автостоянці, згодом вогонь перекинувся на заправку. Під час гасіння пожежі відбулося 7 вибухів різної потужності з послідуючим загоранням поряд розташованих 10 легкових автомобілів, 5 вантажних автомобілів та будівлі колишньої СТО. Внаслідок вибухів і пожежі четверо людей потрапили в лікарню, зокрема постраждалих двоє співробітників ДСНС. За гасіння пожежі нагородили 10 рятувальників.

31 березня від отриманих опіків помер водій вантажівки, яка вибухнула на автостоянці.

Керівнику ТОВ «Елан-Ві» та головному інженеру підприємства повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки. Один із підозрюваних розповів про причини пожежі та слід криворізької фірми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар