Що таке лікування геморою латексним лігуванням?

Цей спосіб лікування хворих на геморой був винайдений ще в 1963 році і зараз застосовується практично у всіх розвинених країнах. Нескладний механічний пристрій, що має назву лігатор, допомагає надіти на ніжку гемороїдального вузла латексне колечко, яке починає здавлювати ніжку вузла і припиняє до нього кровопостачання. Через 5-12 днів після процедури вузол виходить природним шляхом. Але варто відзначити, що лігуванню піддаються лише внутрішні гемороїдальні вузли 2-3 ступеня.

Процедура лігування досить швидка і переноситься пацієнтами дуже добре. Вже через 7 хвилин хворий може йти додому або на роботу – обмежувати його працездатність у більшості випадків немає потреби. Курс лікування складається, як правило, з двох-трьох сеансів. За один сеанс рекомендується лігувати тільки один гемороїдальних вузол. Повторний сеанс призначається не раніше, ніж через 2-3 тижні. Дуже рідко виникає необхідність у повторенні маніпуляції (якщо гемороїдальних вузол був досить великим, і лігатор не зміг захопити його повністю). Процедура максимально безболісна, однак у 15-20% пацієнтів бувають больові реакції, при яких призначаються знеболювальні. Інші ж можуть відчувати в перші дні після лігування почуття стороннього тіла в анальному каналі. У дуже рідкісних випадках можливі ускладнення після процедури – наприклад, кровотеча, тромбоз зовнішніх вузлів. Але найчастіше їх поява пов’язана з порушенням рекомендацій лікаря (запор або діарея – наслідок відмови від дієти; фізичні навантаження; вживання спиртного; відвідування лазні-сауни).

Протипоказання у цієї маніпуляції невеликі. Не можна проводити лігування гемороїдальних вузлів, якщо є запальні захворювання прямої кишки, анальна тріщина або хронічний парапроктит.

Чи підходить Вам процедура латексного лігування – скаже тільки лікар після комплексного огляду. Тому, якщо у Вас є геморой або підозра на будь-яке інше проктологічне захворювання, телефонуйте в медичний центр «ДокторПРО» і записуйтеся на прийом – наші фахівці мають величезний досвід у безопераційному лікуванні геморою.

Не варто доводити свій стан до необхідності проводити хірургічну операцію!Бережіть своє здоров’я!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар