Новий тролейбус №8 працюватиме у Кропивницькому під час карантину

КП «Електротранс» відкрив у Кропивницькому на період карантину новий тролейбусний маршрут №8 «вул. Генерала Жадова – Обласний онкологічний диспансер».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Маршрут розроблено з урахуванням необхідності перевезень пасажирів до медзакладів, які розташовані на вулицях Генерала Жадова та Космонавта Попова, Обласної лікарні, Дитячої обласної лікарні, Облонкодиспансеру.

Як відзначив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького Віктор Житник, із запровадженням в Україні жорсткішого карантину, робота міського громадського транспорту ускладнилася. Зокрема приватні перевізники Кропивницького відмовляються здійснювати перевезення на закріплених за ними маршрутами. Пасажирські перевезення забезпечує виключно КП “Електротранс”.

“Маршрутна мережа, яку покриває КП “Електротранс”, не дозволяє забезпечити перевезення пасажирів, які відносяться до осіб, що забезпечують життєдіяльність міста, без залучення приватних перевізників, особливо, якщо це стосується віддалених мікрорайонів, – наголосив Віктор Житник. – У такій ситуації КП «Електротранс» вимушений розширювати географію перевезень. Для забезпечення перевезення осіб, які працюють в медичних установах та закладах міста, із 07 квітня 2020 року управлінням розвитку транспорту та зв’язку міської ради запроваджено новий тролейбусний маршрут № 8 «вул. Генерала Жадова – Обласний онкологічний диспансер» з використанням енергоефективних тролейбусів з автономним ходом.

Нагадаємо, перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюється за спеціальними перепустками, зокрема – це працівники медичної сфери та критичної інфраструктури.

Читайте також: У Кропивницькому пасажири не хотіли одягати маски і розбили скло автобуса

Поширити:

Залишити коментар:

коментар