Які лікарні Кіровоградщини прийматимуть хворих на коронавірус у разі потреби

Ілюстрація

На Кіровоградщині розширюють мережу госпітальних баз та готуються до можливого поширення коронавірусної інфекції.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко,  повідомляє Перша електронна газета.

“Поступово готуємо сім госпітальних баз, які будуть розташовуватись у різних районах області. Йдеться про Центральну міську лікарню в Олександрії, Добровеличківську ЦРЛ, Новоархангельську ЦРЛ, Новоукраїнську ЦРЛ, Бобринецьку ЦРЛ, Маловисківську ЦРЛ, Долинську ЦРЛ. У разі поширення епідемії вони прийматимуть пацієнтів, які проживають віддалено від обласного центру. Це означає, що туди будуть госпіталізовуватись пацієнти з підозрою на коронавірус та з неважкою формою захворювання”, – зазначив Олег Рибальченко.

Голова ОДА Андрій Балонь пояснив, що пацієнтів з ускладненнями доставлятимуть до обласної лікарні. Окрім цього, медзаклади в районах будуть доукомплектовувати. Потреба лікарень у засобах індивідуального захисту, медикаментах та інших необхідних речах зараз моніториться. Він закликав жителів Кіровоградщини зберігати спокій і не допустити поширення епідемії.

Загалом на Кіровоградщині налічується дев’ять госпітальних баз, які зможуть прийняти пацієнтів з підозрою на COVID-19. Станом на 23 березня на обліку обласного лабораторного центру на Кіровоградщині офіційно знаходиться 83 особи, які прибули з країн, де зафіксований спалах коронавірусної інфекції. Наразі жодного підтвердженого випадку захворювання в області не зафіксовано.

Нагадаємо, Добровеличківська ЦРЛ просить про матеріальну допомогу.

Читайте також: Кіровоградщина отримає майже 6 тисяч експрес-тестів на COVID-19

Поширити:

Залишити коментар:

коментар