Родині загиблого військового з Новоукраїнки передали орден “За мужність”

Матері загиблого учасника ООС Івана Дейкуна Людмилі Аношкіній вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня, яким Президент України посмертно нагородив її сина. Учасником цієї події в Новоукраїнці також стали цивільна дружина загиблого Наталія та син Віктор.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт новоукраїнської міськради.

“Віктор Дейкун, який цього року закінчує 11 клас пишається своїм татом. Він уже давно мріяв стати військовим і тепер, після загибелі батька, лише впевнився у вірності своїх намірів. Тож уже нині готується до вступу до Одеського Вищого військового навчального закладу”, – йдеться на сайті.

cb66c37fe4e218b1503b75468ab53d86.jpg

Іван Дейкун був заступником командира бойової машини – навідником-оператором 1-го механізованого батальйону 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового походу. Він ніс службу на українських позиціях в Красногорівці.

6 жовтня 2019 року під час обстрілу російсько-окупаційними військами з кулемета калібром 7,62 мм воїн отримав численні вогнепальні поранення грудної клітини, несумісні з життям, і помеp на місці.

Через декілька днів до Центрального палацу культури “Ювілейний” у Новоукраїнці, де відбулася траурна церемонія, прийшли його односельці та побратими по зброї, рідні і друзі.

Похоронна процесія вирушила до міського кладовища, де на Алеї Героїв Івана Дейкуна поховали з військовими почестями – поруч із могилами Володимира Мамадалієва, Андрія Ткаченка, Віталія Яреми, які також віддали своє життя за незалежність нашої держави.

© фото зі сторінки у Facebook | Іван Вікторович Дейкун
Поширити:

Залишити коментар:

коментар