Секрети вибору автомобільного пилососа

Компактні пилососи для автомобілів необхідні водіям таксі та маршруток, власникам туристичних автобусів та автомобілів для урочистих подій. Невисокі ціни на пилососи в магазині ALLO, а також можливість купити вподобану модель в розстрочку від 0,01% зробили корисні агрегати доступними для всіх автовласників. Як підібрати оптимальну модель?

Вид прибирання

Сухе прибирання прибере вовну та пил. Зверніть увагу на моделі з фільтрами (вони утримують всі шкідливі мікрочастинки пилу і алергени всередині агрегату) і аквафільтром (кількість пилу на виході з пилососа зведено до мінімуму). Зараз набирають популярність HEPA-фільтри, які рятують від пилу і мікрочастинок алергенів водіїв і пасажирів зі схильністю до алергічних реакцій.

Вологе прибирання. Бруд, пісок, розтанув сніг або розлите масло – для такої моделі немає нічого неможливого.

Тип живлення

Акумулятор. Шнура немає. Ці моделі компакти, зручні у використанні і мобільні. Стандартного заряду достатньо для півгодинного прибирання. Варто врахувати, що при розряді акумулятора потужність всмоктування зменшується.

Від прикурювача. Користується особливою популярністю у таксистів – вмить прибирає пісок і шерсть і володіє значно більшою потужністю в порівнянні з акумуляторної моделлю. Час роботи не обмежена. Додатково купите розгалужувач прикурювача. Так ви зможете одночасно зберегти продукти в автохолодильнику, зарядити смартфон і прибрати в салоні.

1937889254b04b6f7f21180286b36dd7.jpg

Потужність

Залежно від бренду і призначення потужність для автопилососів передбачена в діапазоні 30-180 Вт. Оптимальний варіант для сухого прибирання – 50-75 Вт. Для серйозного прибирання піску та бруду вибирайте моделі більшої потужності.

Насадки

Практика показує, що з десятків розроблених виробниками насадок водії реально використовують 2-3. Потрібні насадки:

  • для килима з висувною щетиною; 
  • вузька для важкодоступних місць;
  • для вовни з грубої щетиною.

Додаткові критерії

Мішок. Віддавайте перевагу моделям з містким контейнером, інакше потужність пилососа буде падати по мірі його наповнення. Для автовласників зручні прозорі контейнери в межах 200-700см³. Акваконтейнери спрощують прибирання до мінімуму.

Шланг. Він повинен бути міцним і мати високу еластичність навіть при низьких температурах.

Довжина шнура. Для седана остаточно 2 м. Для позашляховика або міні-вена вибирайте шнур в межах 3-5м.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар