Кропивницькі спецпризначенці претендують на орден “Народний герой України”

© Дніпроград

30 листопада у Харківському Національному академічному театрі опери та балету відбудеться нагородження орденом “Народний герой України”. Серед претендентів – двоє кропивницьких спецпризначенців.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сторінки оргкомітету у Facebook.

Нагородна Рада постійно опрацьовує подання і на це нагородження пропонує для публічного обговорення десять кандидатур. Зокрема Михайло Гойда (позивний Док) та Позивний Чарлі (в силу обставин не можемо вказувати ім’я та прізвище бійця) із 3 полку СпП.

Окрім них номінантами є:

  • Юрій Сергійчук, позивний Сирота, доброволець
  • Андрій Дзюба, позивний Принц, 24-та бригада
  • Валерій Кіндзерський, позивний Інженер, 93-я бригада
  • Вадим Крайненко, позивний Тридцятий, 24-та бригада
  • Григорій Сіваченко, позивний Гора, батальйон «Айдар»
  • Юрій Москаленко, волонтер.

А також Яна Червона (позивний Відьма , 46-ий окремий штурмовий батальйон) та Андрій Широков (озивний Сім’янин, 54-а ОМБ) посмертно.

Церемонія нагородження відбудеться о 14.00 у Харківському Національному академічному театрі опери та балету за адресою: Харків, вулиця Сумська, 25.

Нагадаємо, з часу заснування нагороди її неодноразово отримували уродженці Кіровоградщини, які захищали український Донбас у війні з російським окупантом. Чимало з них нагороджені посмертно. Серед Народних Героїв, які віддали життя за мир і цілісність України зокрема, Юрій Олефіренко, Катерина Носкова, Андрій Ільїн, Володимир Мамадалієв, Євген Тельнов, Андрій Гурічев.

Читайте також:

Довідка:

Орден «Народний Герой України» – українська недержавна нагорода, запроваджена в 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Нагорода виконана в двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці – для воїнів, що зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці – для волонтерів та медиків.

Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Всього було виготовлено 100 орденів. Срібло для виготовлення Орденів збирали представники з 16 країн світу. Український боксер В’ячеслав Узелков передав на Орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу 2002 року.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар