Бійців 3 полку намалювали в образі воїнів князя Святослава Хороброго

Художниця Ольга Козловська намалювала спецпризначенців 3-го полку в образі воїнів князя Святослава Хороброго. Картину вона подарувала в музей полку сьогодні під час ранкового шикування.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку 3-го полку СпП у Facebook.

Як розповідає Ольга Козловська, їй хотілося підтримати військовослужбовців. А ідея картини виникла тоді, коли полк отримав найменування – імені Святослава Хороброго. За основу дівчина взяла сюжет картини Володимира Кирєєва “Князь Русі-України Святослав Хоробрий перед боєм: Перемогти або Вмерти!”.

baf11e07552a939357dcb20547e7abbf.jpg

“Як людині невійськовій, хочеться зробити свій внесок. Щось принести як оберіг, щоб військовослужбовці згадували, і це гріло душу. Щоб вони пам’ятали, що тут їх чекають і люблять, бо вони наші захисники, – розповідає Ольга. –Ми знайшли дуже гарну роботу, на якій зображено князя Святослава зі своїм військом. Захотілось написати картину з сучасними воїнами на чолі з князем Святославом, який їх оберігає і веде до перемоги. Таким чином об’єднати історію і сучасність. Там є прапор України, а військовослужбовці дивляться на схід – у бік нашого ворога”.

Писати картину художниця розпочала ще в серпні, оскільки має маленьку дитину, малювала лише у вільний час, інколи вночі.

Під гучні оплески, дарунок прийняв командир полку полковник Олександр Трепак. Робота прикрасить експозицію музею 3-го ОП СпП ім. князя Святослава Хороброго.

Нагадаємо, у Кропивницькому оновили Алею пам’яті загиблих спецпризначенців.

Читайте також: У Малій Висці відкрили Меморіал захисникам України і вручили відзнаки АТОвцям

a894b80932055eaeb169bf53609c5eb6.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар