Голованівський ліцей – у трійці лідерів по Україні за рівнем фінансування

Голованівський ліцей ім. Т. Шевченка – один з опорних освітніх закладів Кіровоградської області – займає третє місце серед шкіл України за рівнем видатків на одного учня у 2018 році.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Міністерства фінансів України.

Мінфін підготувало інтерактивний аналітичний інструмент («дешборд»), який дозволяє побачити бюджетні видатки на загальну середню освіту, як в цілому по країні, так і по окремих школах.

Отримавши дані про 14,8 тисячі шкіл, в яких навчаються 3,9 млн учнів, Мінфін сформував рейтинг освітніх закладів за рівнем їх фінансування.
Лідерами стали Волинський обласний ліцей ім. Героїв Небесної Сотні та київська школа «Домінанта», де видатки на одного учня протягом 2017-2018 навчального року складали 61 та 32 тис. грн відповідно.

Голованівський ліцей зайняв третю позицію з сумою 31 тис. грн на кожного школяра. При цьому середні витрати по країні на підготовку одного учня склали 21,3 тис. грн.

9e2ff0b94f4408c99af543d42fae97b9.jpg

«Основним джерелом фінансування нашого закладу є місцевий і районний бюджети. Очільники селища і району, члени депутатського корпусу завжди підтримували ініціативи освітян, допомагали реалізовувати проекти, проводити ремонтні роботи, турбувалися про створення комфортного освітнього середовища, – пояснює директор Голованівського ліцею Ольга Томашевська. – А районний бюджет повністю взяв на себе забезпечення підвезення і харчування дітей з філій. Також треба віддати належне державі, яка виділила чималу освітню субвенцію на потреби Нової української школи. Завдяки таким колективним зусиллям нам вдалося досягти настільки високого рівня фінансування. Дуже пишаюся своїми колегами-педагогами і вдячна місцевим депутатам, головам РДА, райради і селищної ради за наш спільний результат».

Нагадаємо, вчителька з Кіровоградщини отримала Грамоту Верховної Ради.

Читайте також: На Кіровоградщині відкрили ще один інноваційний тренінговий клас

Поширити:

Залишити коментар:

коментар