Важливість профілактичного проктологічного огляду

Нажаль, з віком ми не стаємо здоровішими. Впродовж життя чимало негативних явищ впливає на здоров’я людини, до того ж є природне зношування організму – старіння. А воно в наш час йде поруч з хворобами та поганим самопочуттям. І ті захворювання, що в 20 років переносяться доволі легко, в 40 або 50 можуть мати зовсім інші наслідки.

Зокрема, це стосується проктологічних проблем. Дуже часто вони виникають саме з віком, коли організм людини, систематично «підживлюється» шкідливою їжею та страждаючий від малорухливого способу життя, дає збій, що виливається в делікатну та неприємну хворобу. Тому, всі лікарі в один голос говорять, що відвідувати їх треба систематично, а не лише тоді, коли в наявності проблеми не залишається сумнівів. 

Як часто треба відвідувати проктолога?

Дуже багато людей відтягують свій візит до проктолога, вважаючи свою проблему або несуттєвою, або занадто особистою та делікатною, щоб ділитися нею навіть з лікарем. Нажаль, іноді це коштує їм втраченого здоров’я.

Лікарі-проктологи мережі медичних центрів «ДокторПРО» наполягають: «Щорічний проктологічний огляд потрібно проходити всім, хто за віком старший 35 років. Адже більшість пацієнтів, які зіткнулися з цією інтимною проблемою, вже перетнули цей віковий рубіж,- при цьому заспокоють, – сучасні методи діагностики роблять проктологічне обстеження безболісним. До того ж своєчасне виявлення хвороби дозволяє не лише швидше одужати, а й чимало зекономити на лікуванні».

То ж, вам треба обов’язково звернутись до фахівця, якщо у вас наявний хоча б один з вказаних симптомів:

  1. неприємні відчуття в області анального отвору: свербіж або печіння;
  2. розлади акту дефекації: запори, поноси, метеоризм;
  3. слиз, кров в калових масах, їх неприродній колір;
  4. болісні відчуття під час дефекації або спазми анального сфінктера;
  5. розлади з боку системи травлення.

Обов’язково треба відвідати проктолога чоловікам, які страждають від простатиту, та жінкам, які перенесли важні пологи. Вчасно виявлені проктологічні проблеми дуже добре піддаються лікуванню, в той час, як запущені нерідко переходять в хронічні форми.

Отож, лікарі вищої категорії мережі медичних центрів «ДокторПРО» проведуть сучасну діагностику-відеоректоскопію, яка проходить абсолютно у зручному для пацієнта положенні з використанням одноразового інструментарію. То ж не зволікайте з обстеженням та бережіть своє здоров’я!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар