Чому у Кропивницькому проблема із забезпеченням інсуліном хворих на діабет

@ pixabay

Кожен рік держава не може повністю забезпечити хворих на цукровий та нецукровий діабет препаратами інсулінів. Основною причиною є брак фінансування. У 2019 році на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет для Кропивницького передбачено цільові видатки з державного бюджету в сумі 5,9 млн грн, що становить лише 46,8% від повної потреби. Для повноцінного забезпечення бракувало 5,5 млн грн.

Про це йдеться на сайті управління охорони здоров’я міськради, інформує Перша електроннна газета.

У зв’язку з кредиторською заборгованістю, яка постійно виникає у закладах охорони здоров’я, аптеки видають у борг або взагалі припиняють видачу інсуліну, що загрожує життю людей. Наразі кредиторська заборгованість перед аптеками становить 1,1 млн грн.

Аби виправити ситуацію, цьогоріч у міському бюджеті виділили додаткових 2,3 млн грн на підтримку хворих на цукровий діабет.

Окрім того, міська влада постійно звертається за допомогою до центральних органів влади, зокрема до Голови Верховної Ради України, Кабміну, МОЗу, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

У відповідях зазначено, що видатки на зазначені цілі формуються у межах наявних ресурсів доходної частини Державного бюджету.

Нагадаємо, в обласній психлікарні відкрили сенсорну кімнату для дітей з аутизмом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар