Перед міськрадою мітингуватимуть проти нищівної обрізки дерев у Кропивницькому

Дерева у парку "Перемоги" після "формувальної обрізки" | © "Нова газета" у Facebook

У вівторок, 11 червня, на сесії міськради Кропивницького розглядатимуть проект рішення про заборону обрізки дерев “до стовпа”. На 9 ранку активісти запрошують усіх небайдужих прийти під стіни міської ради і звернутися до депутатів із вимогою стати на захист зелених насаджень міста.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку ГО “Озеленення Кропивницький”.

“Я нагадую – Київ і Львів вже заборонили цю нищівну обрізку. Подібний проект рішення розглядає і Харків, – пише голова організації Надія Паливода. – Бо міста, які дбають про свою інвестиційну привабливість, не можуть допустити на своїх вулицях такого потворства.

Догляд за деревами – це одне, а їх винищення під виглядом обрізки – це зовсім інше.

Приходьте захистити дерева. Це важливо”.

54653613fdae0edb76d3e2dfa87b4193.jpg

Підтвердити свою участь у мітингу “Дерева – Не Стовпи” можна за посиланням.

Нагадаємо, активісти групи «За справедливість і закон» міської Громадської ради вимагають покарати КП «Єлізавета» за варварську обрізку дерев у парку Перемоги. Із відповідною заявою активісти звернулися до керівника обласної екологічної інспекції. На думку представників Громадської ради, підрядна організація, яка проводила обрізку дерев, грубо порушила законодавство і прирекла на загибель понад тисячу дерев у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар