Транспортне управління міськради очолив екс-працівник антимонопольного комітету

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович призначив нового начальника управління транспорту та зв’язку. Ним став Віктор Петрович Житник, який до цього призначення займав одну з посад в обласному Антимонопольному комітеті України.

Про це Першій електронній газеті повідомив заступник міського голови Олександр Вергун, який до підвищення очолював транспортне управління.

Відповідне розпорядження міський голова підписав 5 березня.

Згідно із декларацією Віктора Житника за 2018 рік, він займав посаду заступника начальника відділу досліджень і розслідувань Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Новоспечений міський чиновник має дружину, яка працює у Головному управлінні статистики у Кіровоградській області.

Спільно із дружиною та ймовірно донькою Віктор Житник володіє квартирою у Кропивницькому площею 46,4 м².

Новий начальник управління транспорту володіє акціями декількох підприємств, проте не отримує від цього жодних дивідендів. Принаймні, не декларує такі прибутки.

Зокрема, Віктор Житник має незначну кількість акцій ВАТ “Світловодська нафтобаза”, ВАТ “Олександрійський пивзавод”, ВАТ “Кіровограднафтопродукт”, ВАТ “Кіровоградський завод дозуючих автоматів”, ВАТ “Втормет” та АТ “Райфайзен банк Аваль”.

Новоспечений чиновник минулого року задекларував 166 тис. 733 грн доходу у вигляді зарплати. Його дружина має трохи вищу зарплату й отримала за минулий рік 175 тис. 882 грн. Також Людмила Житник отримала 400 грн матеріальної допомоги.


Нагадаємо, попередній начальник управління транспорту Олександр Вергун очолював відомство із січня 2016 року. 31 січня цього року його призначили заступником міського голови Кропивницького.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар