Тролейбуси №5 з автономним ходом їздитимуть вулицею Яновського в обох напрямках

Тролейбуси з автономним ходом, які курсують за маршрутом №5, будуть їздити вулицями Яновського та Садова в обох напрямках руху. Нині вони тимчасово їздять вулицею Соборна у напрямку руху із залізничного вокзалу до 101-го мікрорайону.

Про це сьогодні, 4 березня, під час наради у міськраді повідомив заступник міського голови Олександр Вергун, інформує Перша електронна газета.

“Тимчасово тролейбуси курсують від центру міста до 101-го мікрорайону по вул. Соборній. Це пов’язано з технічними наладками, які, я думаю, цього тижня будуть завершені, і тролейбус курсуватиме за тією схемою, яка декларувалася відразу – від 101-го мікрорайону до залізничного вокзалу через вул. Яновського та Садову в обох напрямах”, – розповів чиновник.

Тобто, незабаром новий маршрут їздитиме за схемою:

“101-й мікрорайон – автовокзал №2 – вул. Яновського – вул. Садова – вул. Велика Пеpмська – вул. Велика Перспективна – пpосп. Винниченка – вул. Вокзальна – Залізничний вокзал”.

Зворотній шлях: “Залізничний вокзал – вул. Вокзальна – пpосп. Винниченка – вул. Велика Перспективна – вул. Велика Пеpмська – вул. Садова – вул. Яновського – автовокзал №2 – 101-й мікрорайон”.

Ділянку шляху вулицями Яновського, Садова та Велика Пеpмська тролейбуси долатимуть на акумуляторному автономному ходу.

Докладний графік руху тролейбусів на маршруті №5 дивіться за посиланням.

Нагадаємо, у Кропивницький придбали 5 тролейбусів із автономним ходом Дніпро Т-203. Це 12-метровий низькопідлоговий тролейбус, який виготовляється на заводі МАЗ в Білорусі. Із 2017 року комплектується (збирається) в Україні, на Південному машинобудівному заводі в місті Дніпро.

У Кропивницький ці транспортні засоби придбали на умовах фінансового лізингу у співпраці із ПриватБанком. Вартість одного тролейбуса – 7,5 млн грн. Кошти банку міська влада повинна виплатити протягом 3-х років. До моменту погашення усієї суми угоди, банк є власником цих тролейбусів, і передав їх КП “Електротранс” для експлуатації.

Придбали тролейбуси з автономним ходом у ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН”, яке уже має історію крупних торговельних операцій із КП “Електротранс”.

У 2017 році кропивницьке комунальне підприємство за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало у цієї фірми 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 486, а у березні 2018 року ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” виграло тендер і продало у Кропивницький ще 10 автобусів середньої пасажиромісткості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар