У Кропивницькому вчетверте стартував геймерський хакатон Global Game Jam

Учора, 25 січня, у Льотній академії НАУ в Кропивницькому стартував всесвітній хакатон з програмування комп’ютерних ігор Global Game Jam. Основною ціллю GGJ є реалізація геймерських стартапів.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, Кропивницький – одна з шести локацій в Україні, де проводиться конкурс для амбіційних геймерів, програмістів та гейм-дизайнерів. У льотній академії хакатон відбувається вже вчетверте.

c17dd6a4228ae9d5c43d43043a1fd204.jpg

За правилами GGJ, учасники за 48 годин мають розробити високоякісну і захоплюючу комп’ютерну гру. Нагородою для програмістів переможців будуть квитки на міжнародні конференції «White Nights».

Про перспективи, які Global Game Jam відкриває перед юними розробниками, Першій електронній розповів один з організаторів проекту Олексій Ізвалов:

«По-перше – це живе представлення комп’ютерної гри на стенді. Адже, побачити як в твою гру грає інша людина – це безцінно.

До того ж, до стендів підходять впливові інвестори, які шукають нові проекти для капіталовкладень. І контакти з цими інвесторами є не менш важливими. Завдяки цьому конкурсу з’явилися ігри українських виробників, які вже мають свою історію успіху у світі».

4128ce75eedcf36586a4bf7b02fe4e43.jpg

«Настрій дуже позитивний. У минулому році наша команда зайняла перше місце з програмуванням роботів. Для мене ця подія – знайомство з новими людьми, командна робота та набуття цінного досвіду», – зазначила учасниця Global Game Jam Вікторія Астаф’єва.

Зазначимо, що Кропивницький став, так би мовити, «батьком» Всеукраїнського Global Game Jam. Саме тут 29 січня 2016 року вперше зустрічав гостей з усієї України, щоб разом з ними приєднатися до 28 тисяч своїх колег зі всього світу.

«Після того, як в 2017 році локації для проведення конкурсу були створенні у Харкові, Одесі, Києві та Рівному, а цього року й у Львові, інтерес з боку програмістів України лише зростав.

Кропивницький – це центральна локація Всеукраїнського конкурсу і коли нам повідомлять про переможців з усіх локацій, у нашому місті будуть проведені завершальні етапи Всеукраїнського Global Game Jam», – зазначив Олексій Ізвалов.

76db2b99043c9e978103198b0dd4ffb7.jpg


 Діана Коверзнєва для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар