У Світловодську відкривається українська церква

© svetlovodsk.com.ua

Стара будівля РАЦС у Світловодську, яка певний час стояла порожньою, знову відкрила двері. Тут оселилася релігійна громада апостола Андрія Первозванного Православної Церкви України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт “Світловодськ“.

27 грудня один з ініціаторів створення нової церкви Зенон Варивода запросив журналістів на зустріч із настоятелем нового храму, який обіцяв приїхати з обласного центру. Ім’я його так і не вдалося почули. Священик не зміг дістатися Світловодська через складні погодні умови. Натомість представники ЗМІ мали змогу поспілкуватися з його помічником, оглянути приміщення, ознайомитися з документами громади.

Отже, 5 липня 2018 року Кіровоградська ОДА зареєструвала статут релігійної громади і видала відповідне свідоцтво.

8 жовтня рішенням виконкому Світловодської міської ради за №603 було надано дозвіл на укладання договору оренди нежитлового приміщення за адресою: вул.Гагаріна, 19 загальною площею 384,6 кв.м, яке перебуває на балансі управління економіки, ресурсів та розвитку міста, з юридичною особою — релігійною організацією “Релігійна громада апостола Андрія Первозванного Української православної церкви Київського Патріархату м.Світловодськ” для проведення церковних богослужінь на термін до 01.09.2021 року з орендною платою 1 грн на рік.

16 жовтня міський голова Валентин Козярчук та голова зборів релігійної громади Володимир Залюбовський підписали договір оренди приміщення та акт прийому-передачі орендованого майна.

13 грудня за участю 42-х осіб відбулися збори релігійної громади, на яких обрали керівників: помічником священника — Зенона Вариводу, скарбником — Ніну Мозгову, головою ревізійної комісії — Ніну Титарь, членом ревкомісії — Ніну Козій.

Зенон Варивода розповів нам, що двері церкви відкриті щодня, о 9:00 розпочинається молитва за Україну, тож кожен охочій житель міста може приєднуватися. Показав нам скриньку, до якої збираються гроші на храм.

“Як тільки скринька наповниться, комісія її відкриє, порахує і разом зі священиком визначиться, на які потреби вони будуть витрачатися. Все буде прозоро. Церква ніколи не стане бізнес-проектом”, — запевняє Зенон Дмитрович.

Нагадаємо, Православна Церква України отримала Томос про автокефалію.

Читайте також: Об’єднання українців у єдиній церкві – важлива і повчальна подія: різдвяне послання Єпископа Кропивницького і Голованівського Марка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар