У кропивницькому центрі соціальної адаптації для військових “СМАйЛ” продовжують ремонтувати дах

У Кропивницькому, в центрі соціальної адаптації АТОвців “СМАйЛ” ремонтують дах. Відновлювальні роботи, які розпочалися на початку жовтня, проводять за кошти міського бюджету.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Під час презентації проекту “СМАйЛ” міський голова Андрій Райкович висловив підтримку проекту. За його словами, влада візьме на себе облаштування інфраструктури центру – облаштування під’їзду до будівлі, паркани. На це мають закласти кошти у бюджеті на наступний рік. Навіть у планах – соціальне таксі. Також міський голова запевнив, що водопостачання для центру зможуть забезпечити за пільговими умовами.

1fddf0296c3e454b719b05d2e635f147.jpg

Загальна вартість ремонтних робіт складає близько 200 тисяч гривень, їх виконують будівельники, серед яких є й колишні учасники АТО. Вони погодилися за ці кошти крім даху виконати ще певні поточні ремонтні роботи. А їх тут ще чимало, в центрі необхідно замінити вікна, оновити комунікації: водопостачання, каналізацію, електричні мережі.

9b199c7e21a1d756cf1edbca794f593d.jpg

Центр #СМАйЛ, який об’єднав волонтерів, психологів, активістів, продовжує зараз працювати в різних локаціях міста. І щоб зібрати центр соціальної адаптації під одним дахом, ініціатори продовжують шукати партнерів. Підтримати створення центру можна власною роботою, банкою фарби або ж фінансами на рахунок благодійного фонду.

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД СМАйЛ:

Код банку 323583

ЄДРПОУ: 42491113

Рахунок № 26002052932068

Нагадаємо, у липні цього року волонтери ГО “Серця Матерів Кіровоградщини” та ГО “ЦРВ “Коловорот” організували презентацію своїх планів щодо створення адаптаційного, соціально-реабілітаційного центру для учасників бойових дій та членів їх родин. Самі волонтери назвали цей захід “екскурсією в майбутнє”.

Наприкінці того ж місяця волонтери “СМАйЛ” організували пси-тур у Карпати для ветеранів війни та їхніх родин.

Довідково:

Волонтери, психологи, активісти й ветерани об’єднали свої зусилля, аби створити єдину платформу адаптації, куди може звернутися військовий або члени його родини. Це може бути підтримка волонтерів, консультації психологів, юристів, поради у працевлаштуванні, місце для fit-комплексів чи просто простір спілкування з побратимами. Така локація якраз забезпечує систематичність у галузі адаптації колишніх військовослужбовців. Окрім основних напрямків діяльності, планується також створення дитячої кімнати, приміщення для творчості (зокрема, гончарства), а також соціальний хостел для гостей із інших міст області.

Якісні і результативні проекти не з’являються в одну мить, тож організатори “СМАйЛу” шукають не формальних “меценатів”, а друзів та партнерів проекту, які будуть не просто підтримувати мрію центру, а командно рухатимуть ідею до втілення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар