Півтисячі боржників з аліментів ховаються від поліції

© Закон і Фінанси

Сьогодні, 7 вересня, під час проведення звітної прес-конференції керівник обласної юстиції Вадим Гуцул розповів, що правоохоронці Кіровоградщини розшукують 547 злісних неплатників аліментів.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної юстиції

“Загалом понад 18 тисяч мешканців області, згідно рішень суду, повинні утримувати власних дітей. Однак, деякі боржники ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. Наприклад, 547 осіб наразі перебувають у розшуку, ще 4 618 неплатників ведуть аморальний спосіб життя і не беруть участі у вихованні дітей”, – прокоментував посадовець.

Варто відзначити, що в рамках дії другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, що вступив у силу наприкінці серпня, безвідповідальні батьки, які мають заборгованість із виплати аліментів понад три роки, не зможуть по досягненню пенсійного віку вимагати у повнолітніх дітей утримувати їх.

Окрім цього, на боржників, які не мають офіційного доходу або майна й паралельно відмовляються від виконання суспільно корисних робіт, чекає адміністративний арешт на 10 діб. Якщо ж ухилення від примусових робіт є систематичним, неплатникам загрожує позбавлення волі до двох років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар