Десант клоунів з фестивалю “Кропивницький” навідався до дітей у лікарні

Лікарняні клоуни вже другий день працюють із пацієнтами дитячих лікарень міста в рамках Національного мистецького фестивалю “Кропивницький”. Лікувати малих кропивничан арт-терапією приїхали клоуни з Одеси та Харкова. Десант Лікарняних клоунів вже зробив зупинки у дитячій міській лікарні, опіковому відділенні обласної лікарні та Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі фестивалю.

“Діти дуже яскраво і з інтересом відреагували на нашу появу. І це нормально, адже не всі можуть поїхати на фестиваль. А тут частина фестивалю приїхала до них. Діти взаємодіяли з нами, ми достукались до їх сердець і отримали зворотній зв’язок. Ми працюємо в театрах, але робота в лікарнях значно відрізняється від сценічної: коли ти виходиш на сцену, перед тобою 300 глядачів, а коли ти приходиш до дітей, в тебе маленька кімната, в якій ти не працюєш, а спілкуєшся з дітьми, створюєш їм атмосферу казки, гри, намагаєшся подружитись з ними, відволікти їх від неприємних думок, які в них виникають на лікарняному ліжку. Завдання клоунів – сіру картинку лікарняного режиму замінити яскравими емоціями. Вчені давно довели, що арт-терапія сприяє швидкому одужанню”, – ділиться враженнями від зустрічі з дітьми художній керівник проекту “Лікарняні клоуни України” Сергій Демченко (клоун Ігруша).

580de40ea530532256d77865d692c967.jpg

Читайте також: Перші історії про “Героїв серед нас” презентували у рамках фестивалю “Кропивницький-2018”

У складі десанту клоунів у Кропивницькому працюють одесити з Театру юного глядача (Сергій Демченко, Валентин Сальников, Надія Сальникова) і Театру на Чайній (Мілена Компанієць), арт-терапевт Ольга Ковзікова й акторка плейбек-театру “Живе дзеркало” Наталя Шевченко з Харкова.

“Це суперові враження. Мені сподобалось як лікарі і медсестри на нас реагували. Шкода, що ми не можемо приходити кожного тижня. Діти круто реагують на такі дійства, тому хочеться, щоб і в Кропивницькому з’явились лікарняні клоуни”, – розповіла після зустрічі з дітьми практичний психолог, тренер раннього розвитку, арт-терапевт Ольга Ковзікова (клоун КоКо).

Додамо, що лікарняні клоуни працюватимуть у лікарнях Кропивницького до кінця фестивалю. Під час зустрічей з дітьми актори використовують ігрові та інтерактивні форми спілкування, аби допомогти їм адаптуватися в лікарні, відволіктися від від неприємних процедур та підготовки до операцій, а також замотивувати дітлахів на правильне виліковування.

Читайте також: Вогняне шоу та театралізована хода: відкриття фестивалю “Кропивницький-2018”

7d4c9435cfbe864ec16ae562e163879d.jpg

5987500ff80e024dc030c2c29be31775.jpg

Національний мистецький фестиваль “Кропивницький – 2018”: що, де, коли

Фестиваль “Кропивницький-2018”: цифри та факти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар