Як півторарічний малюк потрапив у дитбудинок, де його облили окропом

постраждалий малюк / © скріншот із відео телеканалу "Україна"

Повернути дитину в сім’ю вимагають прийомні батьки півторарічного малюка з Кропивницького, якого нещодавно облила окропом вихователька в дитячому будинку. Дитина опинилася у закладі, тому що співробітники служби у справах дітей запідозрили, що прийомні батьки купили хлопчика у рідної матері. Зараз справу розглядає суд.

 Наразі з лікарні Марк знову повернувся в будинок дитини.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Рodrobnosti.ua.

У малюка опіки обличчя, потилиці і рук. Окропом дитину облила вихователька в обласному будинку дитини. І як стверджують прийомні батьки, намагалася це приховати.

За словами прийомного батька Марка Олександра Кабанюка, виховательки з вини якої обпікся малюк, намагалася приховати цей факт – не викликаючи швидкої, повезла дитину зі своїм чоловіком до лікарні і залишила там.

Більше тижня хлопчик провів в опіковому відділенні обласної лікарні.

У Марка опіки голови, шиї та рук.

Те, що зробила вихователька – в обласному будинку дитини називають “прикрим випадком”.

“Через недбалість нашого співробітника, яка не відрегулювала температуру воду, дитина отримала опік. Ця співробітниця зараз готується на звільнення”, – говорить Ірина Крижанівська, в.о. головного лікаря Кіровоградського обласного будинку дитини.

Родині Кабанюк Марка віддала на виховання далека родичка. Але співробітники служби у справах дітей запідозрили, що вони купили хлопчика. Зараз справу розглядає суд.

Спеціаліст служби у справах дітей Кіровоградської РДА Тетяна Мамалига говорить, що дитину повернуть в родину, тільки якщо суд визнає прийомних батьків невинними.

Після трагедії прийомні батьки звернулися в поліцію – там відкрили кримінальне провадження. Оббивають вони і пороги чиновницьких кабінетів. Прийшли на прийом до обласної державної адміністрації.

“Так, я не біологічна мама, але я 9,5 місяців його ростила.

Я йому більше ніж мама, я його люблю як свого і не дозволю, щоб дитину кривдили”, – говорить Ольга Кабанюк, прийомна мати Марка.

Але чиновники кажуть, поки йдуть судові розгляди – нічим допомогти не можуть. Тому з лікарні Марк знову повернувся в будинок дитини.

Нагадаємо, декілька тижнів тому у Кропивницькому півторарічного хлопчика облили окропом в будинку дитини. Хлопчик потрапив до реанімації з опіками 12 відсотків тіла.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар