Кропивницькі спецпризначенці розповіли про останній бій Євгена Бурка

Військові побратими спецпризначенця 3 полку Євгена Бурка, які разом з ним виконували завдання 12 червня 2014 року в районі села Степанівка, розповіли про останній бій військовослужбовця.

Про це йдеться на сайті 3 полку, повідомляє Перша електронна газета.

Євген Бурко, заступник командира розвідувальної групи спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення народився 8 липня 1991 року в селі Вільне Кіровоградського району Кіровоградської області. Закінчив загальноосвітню школу у селі Вільне. У 2008-2009 роках проходив строкову службу, а з 2009 року служив за контрактом в 3 ОП СпП (військова частина А0680). Із весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

12 червня 2014 року в районі села Степанівка Шахтарського району Донецької області на розвідувальний дозор, який супроводжував колони техніки 79-ї аеромобільної бригади, напали проросійські бойовики з незаконних збройних формувань. Під час бою сержант Бурко отримав поранення, але продовжував вести вогонь у відповідь, доки не почала відмовляти рука.

Після евакуації бійця з-під обстрілу, йому надали першу домедичну допомогу, проте врятували життя Євгенові не вдалось. Куля зайшла під бронежилет, після чого у Євгена почалася внутрішня кровотеча, яка спричинила смерть.

16 червня Євгена Бурка провели в останню путь у Вільному. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (19.07.2014, посмертно). У військовослужбовця залишились дружина і дві доньки.

18 вересня 2014 року у селі Вільне Кіровоградського району на фасаді будівлі школи, в якій навчався Євген Бурко, відкрито меморіальну дошку.

За двадцять хвилин до бою Євгену зателефонувала дружина і повідомила, що у них народиться друга донька. Побратими пригадують, що Євген був дуже радий, розповів хлопцям, сказав, що придумав ім’я.
Товариші по службі відзначають, що Євген був працелюбним, приязним, готовим допомогти ближньому в будь-якій ситуації. Доньку Марину та дружину Євгена з пологового будинку зустрічали спецпризначенці 3-го полку, друзі та побратими Євгена. По сьогодні вони продовжують піклуватись про родину побратима і готові прийти на добпомогу в будь-яку хвилину.

На відео побратими Євгена Бурка, які разом з ним виконували завдання 12 червня 2014 року в районі села Степанівка, розповіли про останній бій військовослужбовця. Також в ролику використані кадри відзняті представниками “НЗФ”.

Пам'яті сержанта Євгена Бурка

На відео побратими Євгена Бурка, які разом з ним виконували завдання 12 червня 2014 року в районі села Степанівка, розповіли про останній бій військовослужбовця. Також в ролику використані кадри відзняті того дня представниками “НЗФ”.

Опубліковано 3-й окремий полк спеціального призначення – неофіційна сторінка 12 червня 2018 р.

Довідка:
Степанівка — село в Україні, в Шахтарському районі Донецької області. Станом на 2001 рік, населення становило 1389 осіб. Знищене вогнем російських «Градів» 11 серпня 2014 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар