У 2018 році на Кіровоградщині розірвали договори із 6 перевізниками-порушниками

На Кіровоградщині від початку поточного року було розірвано договори із шістьма перевізниками-порушниками. Зокрема, ці перевізники не утримували транспорт у належному технічному та санітарному стані, не мали відповідних дозвільних документів, не дотримувалися режиму руху автобусів та відмовляли у перевезенні пільговим категоріям громадян.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Про стан організації в області пасажирських перевезень поінформував під час апаратної наради в облдержадміністрації директор департаменту інфраструктури та промисловості Олександр Корнюша.

Посадовець розповів, що перевезення пасажирів автомобільним транспортом в області здійснюється за 573 маршрутами загального користування. До їх числа входять 91 міський, 170 приміських, 128 міжміських та внутрішньообласних маршрутів, а також 184 міжміських та міжобласних маршрутів, що проходять територією Кіровоградщини. За словами Олександра Конюші, загальне охоплення автобусним сполученням населених пунктів області на сьогодні становить 91%.

Він зазначив, що з метою покращення ситуації із пасажирським перевезенням, департаментом інфраструктури та промисловості облдержадміністрації впроваджується комплекс заходів, зокрема, формується мережа внутрішньообласних автобусних маршрутів, забезпечується контроль за виконанням умов договорів, укладених із перевізниками. Так, у місцях формування рейсів, а саме на автостанціях №1 та №2, що в обласному центрі, регулярно проводяться виїзні перевірки технічного і санітарного стану пасажирського транспорту. За їх результатами зафіксовано численні факти порушень, зокрема, тріщини лобового скла, несправні вогнегасники, зношену гуму тощо.

За словами директора департаменту інфраструктури та промисловості ОДА, до проведення рейдових заходів державного контролю на автомобільному транспорті активно долучається й управління Укртрансбезпеки в області.

Загалом, у період з 20 квітня по 11 травня поточного року в області реалізовано комплекс профілактичних заходів під назвою «Перевізник». За цей період на автобусних маршрутах здійснено 57 рейдових перевірок, обстежено 454 автобуси. Було виявлено 29 перевізників, які здійснювали перевезення пасажирів із порушенням вимог діючого законодавства, зокрема, не утримували транспорт у належному технічному та санітарному стані, не мали відповідних дозвільних документів, не дотримувалися режиму руху автобусів та відмовляли у перевезенні пільговим категоріям громадян. За невиконання цих умов від початку поточного року було розірвано договори із шістьма перевізниками-порушниками.

Несправні гальма, заблоковані аварійні виходи і ще сотня порушень: як у Кропивницькому перевіряли перевізників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар