У Кропивницькому збирають підписи проти об’єднання педліцею та 18-ї школи

В Єдиній системі електронних петицій зареєстровано звернення, у якому випускники педліцею виступають проти реорганізації закладу шляхом приєднання до нього НВО №18. Окрім того, у петиції просять назвати збережений педагогічний ліцей на честь імені професора В.І. Завіни.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Читайте також: У кропивницьких школах пропонують запровадити уроки з кіберспорту

Текст петиції подано без редакції. Із повним текстом можна ознайомитися за посиланням.

Ми – випускники Педагогічного ліцею різних років, обурені подібним підходом міського управління освіти та особисто пані Костенко Л.Д., яка намагається використати реорганізацію навчальних закладів у цілях особистої розправи над колишнім керівником НВО № 18.
Такий підхід до утворення та ліквідації навчальних закладів міста вважаємо неприйнятним!
Педагогічний ліцей завжди був одним із кращих навчальних закладів, окрасою педагогічної освіти міста, забезпечував підготовку та професійну орієнтацію майбутніх педагогів, науковців, юристів. Серед випускників ліцею відомі в Україні та області адвокати, кандидати наук, журналісти, політики, громадські діячі, науковці, державні службовці та педагоги.
Ключове значення у процесі підготовки в Педагогічному ліцеї завжди була співпраця та фактично кураторство державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кращі науково-педагогічні працівники якого працювали вчителями у Педагогічному ліцеї – це проректори університету, декани, заступники деканів, завідувачі кафедр, професори та доценти, а також кращі педагоги міських закладів освіти.
Вступ до ліцею відбувався на конкурсній основі, що дозволяло відбирати на навчання кращих випускників місцевих загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів. На навчання до ліцею приїздили учні з інших населених пунктів Кіровоградщини та навіть інших областей!
Слід відзначити, що після навчання в ліцеї, ми були якісно підготовлені до університетського життя, багато хто був зарахований на конкурсній основі в кращі вищі навчальні заклади України та регіону.
Нам – випускникам Педагогічного ліцею, дуже прикро, що із-за чиїхось нездійсненних, необгрунтованих, міфічних ідей та гучних промов, за якими криються меркантильні інтереси та політика, усі досягнення, а також славне ім’я та 20-річну історію Педагогічного ліцею може бути знищено міською радою, Вами – нашими обранцями, яких ми делегували як члени територіальної громади, даючи Вам наказ захищати НАШІ права та інтереси.

ШАНОВНІ ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ! ШАНОВНИЙ ПАНЕ МІСЬКИЙ ГОЛОВО!
З надією просимо Вас:
1. Не знищувати ПЕДАГОГІЧНИЙ ЛІЦЕЙ та не підтримувати ініціативу міського управління освіти щодо об’єднання закладу з навчально-виховним об’єднанням № 18, або з будь-яким іншим комунальним закладом освіти.
2. Розглянути можливість присвоєння педагогічному ліцею міста ім’я професора Віталія Івановича Завіни, кандидата педагогічних наук, заслуженого працівника культури України, Відмінника освіти України, відомого кіровоградського хореографа, педагога, науковця, декана педагогічного факультету, першого проректора, ректора КДПУ ім. В.Винниченка, президента Федерації спортивного (бального) танцю Кіровоградської області, художнього керівника Народного ансамблю бального танцю “Конвалія”, депутата Кіровоградської міської ради кількох скликань, який трагічно загинув 6 лютого 2011 року.

Читайте також: Одну з “російських бід” пропонують виправити у Кропивницькому

Автор петиції: ТУРЧИН ЯРОСЛАВ ОЛЕКСІЙОВИЧ

Дата початку збору підписів: 14 травня

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 14 травня петицію підписали 5 осіб із 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, для створення потужного експериментального закладу освіти у Кропивницькому планують об’єднати педагогічний ліцей та школу №18.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар