У кропивницькому кардіодиспансері провели чергову унікальну операцію

Команда медиків обласного кардіологічного диспансеру на чолі з кардіохірургом Андрієм Клянчиним провели чергову унікальну операцію – замінили 69-річному пацієнту два клапани й імплантували кардіостимулятор.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Нову газету“.

“Унікальність операції полягає в тому, – пояснив хірург, – що одному хворому одночасно зробили корекцію трьох пороків серця та імплантували кардіостимулятор. Виявили недугу в чоловіка у третій міській лікарні, пролікували і до нас пацієнта направили на консультацію… Операція була важкою, трудоємкою, тривала шість годин. В диспансері і області загалом таких ще не проводили”.

Пацієнтові, до речі, пощастило, оскільки в закладі були бюджетні клапани та певні витратні матеріали. Тож порівняно із аналогічними операціями в інших містах – Києві, Львові тощо – обійшлася вона йому в рази менше.

f4430e7f5112

За словами пацієнта кропивничанина Миколи Небесного, проблеми із серцем він відчув ще у 2014 році. Але до лікарів не звертався тривалий час. Андрій Клянчин звертає на це увагу всіх потенційних хворих:

“Дослухайтеся порад лікарів, не бійтеся обстежуватися, зайвий раз відвідати терапевта чи кардіолога. Не доводьте себе до такого стану”.

Микола Миколайович розповів, що після операції почувається нормально.

“Зараз я вже і ходжу, і нормально їм. Я безмежно вдячний Андрію Сергійовичу та всім-всім працівникам диспансеру за дуже добру роботу і ставлення”.


Читайте також: Кардіохірургія майбутнього: чи готові у Кропивницькому імплантувати штучне серце?

Нагадаємо, Андрій Сергійович Клянчин став першим лікарем Кіровоградського кардіодиспансеру, який почав проводити операції на працююму серці. 90% кардіооперацій у Кропивницькому проводяться на працюючому серці. Це дозволяє уникнути ускладнень після операції.

Під одним наркозом дві операції – вдвічі коротший термін перебування в стаціонарі. У 2016-му році Кропивницькому почали робити симультантні операції. Коли почала роботу оновлена операційна у Кіровоградському обласному кардіодиспансері, тут стартувала нова епоха кардіохірургії. А нещодавно лікарі почали робити операції, які проводять далеко не в кожному госпіталі України.

У грудні 2017 року в диспансері вперше в області провели унікальну операцію – одномоментне видалення атеросклеротичної бляшки з сонної артерії, протезування аортального клапана серця і відновлення кровопостачання міокарда (коронарне шунтування).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар